Sportorganisaties: ‘Werp geen drempels op voor de sportschool’

Geplaatst op 2 november 2021
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Deze week worden nieuwe maatregelen aangekondigd om het aantal coronabesmettingen te beperken. De NOS meldt dat bezoekers van sportscholen moeten aantonen dat ze gevaccineerd zijn of getest. Mede namens de VA hebben onder meer sportkoepel NOC*NSF en het POS samen in een brandbrief bij de regering gepleit tegen extra drempels voor de sportschool.

De sportsector vreest dat deze verplichting mensen ervan gaat weerhouden de sportschool te bezoeken. Tijdens de pandemie was het motto al: Sport is geen deel van het probleem maar van de oplossing. Die boodschap wordt nu herhaald.

Afgelopen twee jaar zijn minder mensen gaan bewegen. Dit leidt tot extra overgewicht, terwijl overgewicht een belangrijke risicofactor is voor mensen die corona oplopen.

Eventuele maatregelen kunnen nadelige gevolgen hebben voor de sporters en de sportaanbieders. Gezamenlijk hebben de sportorganisaties een duidelijk signaal afgegeven. Als de maatregelen toch worden ingevoerd, moeten sportaanbieders financieel gecompenseerd worden.

Op dinsdag 2 november is er een persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen. Als de maatregelen gevolgen hebben voor de vechtsport, volgt een dag later een update op onze website.

Lees de brandbrief hier.