Keurmerk Vechtsportautoriteit

Goede vechtsportscholen zien de rotte appels uit de sector graag verdwijnen. Gemeenten willen weten wat voor vlees zij in de kuip hebben. De Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA) maakt dit mogelijk met het Keurmerk Vechtsportautoriteit.

De aanvraagknop staat onderaan op deze pagina, maar lees éérst de handleiding op deze pagina! Zo zie je op pagina 3 precies wat je nodig hebt om de aanvraag te kunnen doen. Dat voorkomt gedoe en scheelt je tijd.

Het Keurmerk Vechtsportautoriteit is een initiatief van de Nederlandse Vechtsportautoriteit, gesteund door het ministerie van VWS, NOC*NSF Centrum Veilige Sport, en alle sportbonden die zich bezighouden met kickboksen, thaiboksen en mma in Nederland. Het is ontwikkeld met hulp van sportschoolhouders en deskundigen van gemeenten. In dit filmpje wordt kort uitgelegd wat het is:

Brochure voor sportscholen

Heb je een vechtsportschool? In deze brochure lees je precies wat jij er aan hebt

Brochure voor gemeente

Wij hebben ook een brochure gemaakt waarin staat wat gemeenten aan het Keurmerk hebben

Handleiding keurmerk

Wat je precies nodig hebt voor de aanvraag staat deze handleiding

Heb je na het lezen van deze handleiding toch nog vragen? HIER staat een Q & A met veel gestelde vragen en de antwoorden erop

Aanvragen

Sportscholen kunnen het Keurmerk vanaf nu aanvragen. Lees éérst de handleiding hierboven! Op pagina 3 lees je welke documenten je nodig hebt. Bijvoorbeeld een trainerlicentie en de polis van de aansprakelijkheidsverzekering. Ook staat hier in hoe je de bijdrage in de kosten kunt betalen. Zonder deze betaling kan de aanvraag niet worden afgerond. De aanvraag duurt ongeveer 45 minuten. Binnen vier weken ontvang je de beoordeling van de aanvraag.

Als na de aanvraag blijkt dat alles klopt, krijgt de vechtsportschool het Keurmerk Vechtsportautoriteit. Dat bestaat uit een plakkaat, een raam/deursticker, een persbericht en banners voor de website. Ook wordt de gym toegevoegd aan het overzicht van vechtsportscholen met het keurmerk, in het landkaartje hieronder. Vervolgens kunnen de Keurmerkhouders worden bezocht door auditors. Die komen dan kijken of de praktijk aansluit bij de informatie uit de aanvraag.

Het Keurmerk is twee jaar geldig. Na twee jaar vindt een nieuwe toetsing plaats met het oogmerk het Keurmerk Vechtsportautoriteit te verlengen. Mochten de omstandigheden op een sportschool verslechteren, dan kan het Keurmerk worden ingetrokken.

Lees voor het aanvragen éérst de handleiding hierboven! Zo lees je op pagina 3 precies welke documenten je nodig hebt. Dat voorkomt gedoe en scheelt je tijd.

Vragen? Mail ons via keurmerk@vechtsportautoriteit.nl. Wil je goed op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Abonneer je dan nu op onze Nieuwsbrief!