Publicaties

Nieuwsbrief September 2020
Over o.a. de nieuwste maatregelen tegen corona, een animatiefimpje over het Keurmerk Vechtsportautoriteit, een 'dashboard' over onze activiteiten en de campagne 'Blijf je stil of praat je erover?' van het Centrum Veilige Sport. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Dashboard VA 2017-2020
Het dashboard geeft een indruk hoe de organisatie zich in drie jaar heeft ontwikkeld, en wat er gedaan wordt. 

Nieuwsbrief Augustus 2020
Over o.a. een rapport dat op verzoek van de VA is opgesteld: Full-contact vechtsporten en de effecten op de hersenen van kinderen en jongeren. En: maak kennis met de leden van onze commissies! Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Rapport: Full Contact vechtsporten en de effecten op hersenen van kinderen en jongeren
Stoten en trappen tegen het hoofd is bij jeugdwedstrijden in de vechtsport sinds de komst van de Nederlandse Vechtsportautoriteit verboden. De VA vroeg onderzoekers de beschikbare kennis over de effecten van ´impact´ op het hoofd te verzamelen in een wetenschappelijk rapport. Het volledige rapport staat hier en een beknopte samenvatting staat hier.

Nieuwsbrief Juli 2020
Over o.a. de hervatting van full contact trainingen en evenementen, over trainen van 'technieken naar het hoofd' met jeugd, en over 'hoodfights'. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Protocol hervatting vechtsportevenementen
De VA heeft binnen de kaders van de overheid een sportspecifiek protocol ontwikkeld voor de hervatting van vechtsportevenementen vanaf 1 juli.

Nieuwsbrief Juni 2020
Over o.a. de hervatting van de trainingen binnen en de wedstrijden. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Protocol hervatting vechtsporten binnen
De VA heeft met sportschoolhouders en in overleg met sportkoepel NOC*NSF een protocol ontwikkeld voor de hervatting van trainingen in de vechtsportscholen vanaf 1 juli.

Nieuwsbrief Mei 2020
Over o.a. de inzetvan de VA voor een vroegere opening van de sportscholen, de coalities die we sloten en het eerste resultaat. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Jaarverslag Nederlandse Vechtsportautoriteit 2019
Wat deed en bereikte de VA in 2019? Lee het hier!

Nieuwsbrief April 2020
Over o.a. de voorzichtige hervatting van de vechtsportsector, één-op-één-trainingen, het Keurmerk voor vechtsportscholen en: één jaar Fightpassport. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Protocol hervatting vechtsporten
De VA heeft met sportschoolhouders en in overleg met sportkoepel NOC*NSF een protocol ontwikkeld voor de geleidelijke hervatting van activiteiten in de vechtsport.

Nieuwsbrief Maart 2020
Over de gevolgen van de corona-pandemie voor de vechtsportsector, en over de aangekondigde steunmaatregelen van de overheid. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief Februari 2020
O.a. over de aanpak van wangedrag richting officials, en een update over ons Keurmerk Vechtsportautoriteit voor sportscholen. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief Januari 2020
O.a. over het werk van ons Auditteam, de introductie ven Vertrouwenscontactpersonen en de aanpak van grensoverschrijdend gedrag in de vechtsport. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Handboek aanpak grensoverschrijdend gedrag in de vechtsport
Seksuele intimidatie, misbruik en ander grensoverschrijdend gedrag vinden helaas ook in de sportwereld plaats. Ook in de vechtsport. De VA wil er alles aan doen om dit probleem te bestrijden, en betrokkenen naar de juiste ondersteuning te begeleiden. We schreven van een Handboek aanpak grensoverschrijdend gedrag, waar sporters, ouders, trainers, sportschoolhouders, officials en anderen informatie vinden over het voorkomen van en omgaan met onacceptabel gedrag.

Handreiking gemeentelijk beleid regulering vechtsportevenementen (versie 2020)
Gemeenten hebben een belangrijke rol in het bewaken van de kwaliteit van evenementen. Ook zij hebben een verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van deelnemers en bezoekers. Wat zij kunnen doen, en hoe zij daarbij een beroep kunnen doen op de VA, is te lezen in de Handreiking gemeentelijk beleid regulering vechtsportevenementen.

Nieuwsbrief Vechtsportautoriteit december 2019
O.a. over de landelijke bijeenkomst van alle kickboks-, Thaiboks en MMA-bonden, en over de nieuwe afspraken in het Convenant 2020. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief Vechtsportautoriteit najaar 2019
O.a. over de verbetering aan het Fightpassport-systeem, en de uitbreiding van het bureau van de VA. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Brief vechtsportevenementen zonder bond
De Vechtsportautoriteit heeft in 2019 meerdere malen geconstateerd dat er vechtsportevenementen plaatsvonden (voornamelijk voor jeugd) zonder dat er een bond aanwezig was die daarop toezicht hield. In reactie hierop is deze brief verzonden aan alle vechtssportschoolhouders.

Nieuwsbrief Vechtsportautoriteit juni 2019
O.a. over de erkenning van de opleidingen van de Stichting Kickboksen en Mixed Martial Arts (SKMO) en over de meldplicht bij het constateren van grensoverschrijdend gedrag. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Jaarverslag 2017-2018
Lees hier wat de VA in de eerste anderhalf jaar van haar bestaan heeft bereikt en in gang heeft gezet.

Nieuwsbrief Vechtsportautoriteit maart 2019
O.a. over de Toolbox voor ringartsen, de bijeenkomst voor gemeenten, en de nieuwe maatregelen in het Convenant 2020. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Toolbox ringartsen
De Toolbox voor ringartsen helpt bij de medische begeleiding op vechtsportevenementen.

Nieuwsbrief Vechtsportautoriteit januari 2019
O.a. over de promotorslicentie en de leeftijdsgrens in het MMA. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Minimale eisen promotors
De promotor of organisator die in Nederland vechtsportevenementen onder de auspiciën van een vechtsportbond wil organiseren, dient hiervoor een promotorslicentie aan te vragen bij de desbetreffende vechtsportbond. Dit zijn de minimale vereisten.

Door de bond op te leggen sancties
Sanctieadviezen voor de bonden voor feiten die niet vallen onder de reglementen van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) betreffende Doping, Seksuele intimidatie en Matchfixing en wanneer de procedure leidt tot een bestraffing die niet in verhouding staat tot het feit.

Algemene Gedragsregels Full Contact Vechtsporten
Iedere sporter die een digitaal Fightpassport heeft aangevraagd, gaat akkoord met de inhoud van de Algemene Gedragsregels Full Contact Vechtsporten.

Veiligheidsmaatregelen J-MMA
Per 1 januari 2019 zijn MMA-wedstrijden voor de jeugd vanaf 16 jaar toegestaan mits voldaan wordt aan een set extra veiligheidsmaatregelen.

Ouder:

Nieuwe maatregelen ter bestrijding corona raken ook vechtsport

geplaatst op 28-09-2020

In reactie op het opleven van het coronavirus heeft de regering nieuwe maatregelen aangekondigd die ook de vechtsport raken.

Campagne: Blijf je stil of praat je erover?

geplaatst op 18-09-2020

Eén op de acht sporters heeft te maken met seksuele intimidatie of andere vormen van onaanvaardbaar gedrag. Dat kan absoluut niet.