Publicaties

Meldingsformulier incidenten
Incidenten rond wedstrijden kunnen worden gemeld middels dit formulier. Het dient binnen een week na het incident per e-mail verstuurd te worden naar info@vechtsportautoriteit.nl

Matchmakerlicentie 2022
De matchmaker die in Nederland wedstrijden wil samenstellen onder de auspiciën van een vechtsportbond dient hiervoor een matchmakerslicentie aan te vragen bij de desbetreffende vechtsportbond.

Promotorslicentie 2022
De promotor of organisator die in Nederland vechtsportevenementen onder de auspiciën van een vechtsportbond wil organiseren dient hiervoor een promotorslicentie aan te vragen bij de desbetreffende vechtsportbond.

Nieuwsbrief November 2022
De Gemeente Den Haag omarmt het Keurmerk Vechtsportautoriteit. De VA heeft een overeenkomst gesloten met het Instituut Sportrechtspraak (ISR). Er zijn in de vechtsport al meer dan 250 certificaten uitgereikt door de Dopingautoriteit. Dit en veel meer lees je in onze Nieuwsbrief November. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief Oktober 2021
Met verslag van het grote congres van 20 oktober, de strijd voor een schone sport, een vacature bij de VA en meer! Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief September 2021
Over het grote congres in oktober, voorlichting over dopingcontrole, het Nextround-project en meer! Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Dashboard 2021
De VA neemt soms zichtbare maatregelen voor een gezonde, veilige en goed georganiseerde vechtsport, maar het meeste werk vindt achter de schermen plaats. Om iets meer zicht te geven op wat wij doen en hoe de vechtsport zich ontwikkelt, maken we elk jaar een dashboard.

Nieuwsbrief Augustus 2021
Het grote congres in oktober, het honderdste Keurmerk, het tienduizendste Fightpassport, en kennismaking met nieuwe VA’ers. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief Juli 2021
In deze editie aandacht aan de voorlichtingsbijeenkomsten over doping en dopingcontroles, nieuw onderzoek naar hersenschade bij voormalig topsporters, en we nodigen potentiële stagiairs uit om te solliciteren. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief Juni 2021
Over o.a. een onderzoek onder 135 vechtsportscholen, een bezoek van de Amsterdamse wethouder Kukenheim aan Mejiro Gym, het schrappen van de meeste coronamaatregelen en een nieuwe taak voor het Auditteam. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Protocol Evenementen & Trainingen
Dit protocol gaat uit van de per 26 juni 2021 geldende landelijke maatregelen. Dit protocol is juridisch gezien een advies voor het handelen op buiten- en binnen-sportaccommodaties en in de openbare ruimte. Het protocol is inhoudelijk in lijn met de tijdelijke wet COVID-19, geldend van 27-11-2020 t/m heden.

Nieuwsbrief Mei 2021
Over o.a. ons Keurmerk, de heropening van de vechtsport, en gratis cursussen over dopingbestrijding en over het herkennen van criminele inmenging in sportorganisaties. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Protocol vechtsportevenementen (verouderd, zie bovenstaand Protocol Verantwoord Sporten)
De VA heeft binnen de kaders van de overheid een sportspecifiek coronaprotocol ontwikkeld voor vechtsportevenementen. Deze wordt regelmatig geactualiseerd.

Protocol vechtsporttraining (verouderd, zie bovenstaand Protocol Verantwoord Sporten)
De VA heeft met sportschoolhouders en in overleg met sportkoepel NOC*NSF een coronaprotocol ontwikkeld voor trainingen in de vechtsportscholen. Deze wordt regelmatig geactualiseerd.

Nieuwsbrief April 2021
Over o.a. actie richting politiek, de gevolgen van illegale gevechten, een oproep voor onze Sportersraad en nog veel meer. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Q & A Keurmerk Vechtsportautoriteit
Veel gestelde vragen en de antwoorden erop over het Keurmerk Vechtsportautoriteit.

Aanvraagformulier vrijstelling trainerslicentie
Het Keurmerk Vechtsportautoriteit vereist dat bij sportscholen minimaal één trainer met licentie werkzaam is. Een klein aantal mensen kan op grond van buitengewone ervaring een vrijstelling aanvragen.

Handleiding Keurmerk Vechtsportautoriteit
Alle informatie voor de aanvraag van het Keurmerk Vechtsportautoriteit.

Keurmerk Vechtsportautoriteit: Brochure voor gemeente
Wat hebben gemeenten aan het Keurmerk?

Keurmerk Vechtsportautoriteit: Brochure voor sportscholen
Wat hebben sportscholen aan het Keurmerk?

Nieuwsbrief Maart 2021
Over o.a. de lancering van het Keurmerk Vechtsportautoriteit en de oproep aan de politiek om de sportscholen te heropenen. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief Februari 2021
Over o.a. de coronamaatregelen, samenwerking met gemeenten en cursussen van de Dopingautoriteit. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Jaarverslag Nederlandse Vechtsportautoriteit 2020
Wat deed en bereikte de VA in 2020? Je leest het in ons Jaarverslag.

Nieuwsbrief Januari 2021
Over o.a. dopingbestrijding, het Keurmerk Vechtsportautoriteit en twee nieuwe krachten voor de VA. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief December 2020
Over o.a. de invoering van dopingcontrole in de vechtsport, de gevolgen van de lockdown, de uitgestelde lancering van het Keurmerk en meer. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Conceptbegroting Vechtsportevenementen
Promotors zullen voor hun evenementen minimaal aan de eisen van de Conceptbegroting vechtsportevenementen voldoen om zorg te dragen voor financiële transparantie van het evenement.

Matchmakerlicentie 2021
De matchmaker die in Nederland wedstrijden wil samenstellen onder de auspiciën van een vechtsportbond dient hiervoor een matchmakerslicentie aan te vragen bij de desbetreffende vechtsportbond.

Promotorslicentie 2021
De promotor of organisator die in Nederland vechtsportevenementen onder de auspiciën van een vechtsportbond wil organiseren dient hiervoor een promotorslicentie aan te vragen bij de desbetreffende vechtsportbond.

Uniforme regels MMA Nederland
Per 1 januari 2021 zijn de regels voor mma-wedstrijden in Nederland geüniformeerd: alle bonden werken van nu af aan met dezelfde spelregels.

Uniforme regels MMA Nederland – vereenvoudigde versie
Per 1 januari 2021 zijn de regels voor mma-wedstrijden in Nederland geüniformeerd: alle bonden werken van nu af aan met dezelfde spelregels. Dit document is een vereenvoudigde versie van deze regelset, zonder definities en toelichtingen.

Nieuwsbrief November 2020
Over o.a. het gesprek van de VA met minister Van Ark, media-aandacht voor het thema ‘niet naar het hoofd tot 18 jaar’, de coronamaatregelen en een vacature voor een stagiair(e) bij de VA. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief Oktober 2020
Over o.a. de aangescherpte coronamaatregelen, een vacature voor een stagiair(e) bij de VA en de campagne ‘Wat kan mij helpen?’ voor slachtoffers van seksueel misbruik. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief September 2020
Over o.a. de nieuwste maatregelen tegen corona, een animatiefimpje over het Keurmerk Vechtsportautoriteit, een ‘dashboard’ over onze activiteiten en de campagne ‘Blijf je stil of praat je erover?’ van het Centrum Veilige Sport. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Dashboard VA 2017-2020
Het dashboard geeft een indruk hoe de organisatie zich in drie jaar heeft ontwikkeld, en wat er gedaan wordt. 

Nieuwsbrief Augustus 2020
Over o.a. een rapport dat op verzoek van de VA is opgesteld: Full-contact vechtsporten en de effecten op de hersenen van kinderen en jongeren. En: maak kennis met de leden van onze commissies! Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Rapport: Full Contact vechtsporten en de effecten op hersenen van kinderen en jongeren
Stoten en trappen tegen het hoofd is bij jeugdwedstrijden in de vechtsport sinds de komst van de Nederlandse Vechtsportautoriteit verboden. De VA vroeg onderzoekers de beschikbare kennis over de effecten van ´impact´ op het hoofd te verzamelen in een wetenschappelijk rapport. Het volledige rapport staat hier en een beknopte samenvatting staat hier.

Nieuwsbrief Juli 2020
Over o.a. de hervatting van full contact trainingen en evenementen, over trainen van ’technieken naar het hoofd’ met jeugd, en over ‘hoodfights’. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief Juni 2020
Over o.a. de hervatting van de trainingen binnen en de wedstrijden. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief Mei 2020
Over o.a. de inzetvan de VA voor een vroegere opening van de sportscholen, de coalities die we sloten en het eerste resultaat. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Jaarverslag Nederlandse Vechtsportautoriteit 2019
Wat deed en bereikte de VA in 2019? Lee het hier!

Nieuwsbrief April 2020
Over o.a. de voorzichtige hervatting van de vechtsportsector, één-op-één-trainingen, het Keurmerk voor vechtsportscholen en: één jaar Fightpassport. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief Maart 2020
Over de gevolgen van de corona-pandemie voor de vechtsportsector, en over de aangekondigde steunmaatregelen van de overheid. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief Februari 2020
O.a. over de aanpak van wangedrag richting officials, en een update over ons Keurmerk Vechtsportautoriteit voor sportscholen. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief Januari 2020
O.a. over het werk van ons Auditteam, de introductie ven Vertrouwenscontactpersonen en de aanpak van grensoverschrijdend gedrag in de vechtsport. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Handboek aanpak grensoverschrijdend gedrag in de vechtsport
Seksuele intimidatie, misbruik en ander grensoverschrijdend gedrag vinden helaas ook in de sportwereld plaats. Ook in de vechtsport. De VA wil er alles aan doen om dit probleem te bestrijden, en betrokkenen naar de juiste ondersteuning te begeleiden. We schreven van een Handboek aanpak grensoverschrijdend gedrag, waar sporters, ouders, trainers, sportschoolhouders, officials en anderen informatie vinden over het voorkomen van en omgaan met onacceptabel gedrag.

Handreiking gemeentelijk beleid regulering vechtsportevenementen (versie 2020)
Gemeenten hebben een belangrijke rol in het bewaken van de kwaliteit van evenementen. Ook zij hebben een verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van deelnemers en bezoekers. Wat zij kunnen doen, en hoe zij daarbij een beroep kunnen doen op de VA, is te lezen in de Handreiking gemeentelijk beleid regulering vechtsportevenementen.

Nieuwsbrief Vechtsportautoriteit december 2019
O.a. over de landelijke bijeenkomst van alle kickboks-, Thaiboks en MMA-bonden, en over de nieuwe afspraken in het Convenant 2020. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief Vechtsportautoriteit najaar 2019
O.a. over de verbetering aan het Fightpassport-systeem, en de uitbreiding van het bureau van de VA. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Brief vechtsportevenementen zonder bond
De Vechtsportautoriteit heeft in 2019 meerdere malen geconstateerd dat er vechtsportevenementen plaatsvonden (voornamelijk voor jeugd) zonder dat er een bond aanwezig was die daarop toezicht hield. In reactie hierop is deze brief verzonden aan alle vechtssportschoolhouders.

Nieuwsbrief Vechtsportautoriteit juni 2019
O.a. over de erkenning van de opleidingen van de Stichting Kickboksen en Mixed Martial Arts (SKMO) en over de meldplicht bij het constateren van grensoverschrijdend gedrag. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Jaarverslag 2017-2018
Lees hier wat de VA in de eerste anderhalf jaar van haar bestaan heeft bereikt en in gang heeft gezet.

Nieuwsbrief Vechtsportautoriteit maart 2019
O.a. over de Toolbox voor ringartsen, de bijeenkomst voor gemeenten, en de nieuwe maatregelen in het Convenant 2020. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Toolbox ringartsen
De Toolbox voor ringartsen helpt bij de medische begeleiding op vechtsportevenementen.

Nieuwsbrief Vechtsportautoriteit januari 2019
O.a. over de promotorslicentie en de leeftijdsgrens in het MMA. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Door de bond op te leggen sancties
Sanctieadviezen voor de bonden voor feiten die niet vallen onder de reglementen van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) betreffende Doping, Seksuele intimidatie en Matchfixing en wanneer de procedure leidt tot een bestraffing die niet in verhouding staat tot het feit.

Algemene Gedragsregels Full Contact Vechtsporten
Iedere sporter die een digitaal Fightpassport heeft aangevraagd, gaat akkoord met de inhoud van de Algemene Gedragsregels Full Contact Vechtsporten.

Veiligheidsmaatregelen J-MMA
Per 1 januari 2019 zijn MMA-wedstrijden voor de jeugd vanaf 16 jaar toegestaan mits voldaan wordt aan een set extra veiligheidsmaatregelen.

Ouder: