Fightpassport

Het Fighpassport is het digitale wedstrijdboekje voor iedereen die wedstrijden vecht in kickboksen, thaiboksen en mma in Nederland. Dit systeem wordt inmiddels gebruikt door alle bonden en ringartsen. De vechter kan zijn of haar eigen status en record bekijken door in te loggen via https://fightpassport.nl/. Bonden werken deze binnen vier dagen na een event bij.

Registratie Fightpassport
Ben jij wedstrijdvechter, maar nog niet geregistreerd en heb je nog geen VA-nummer? Klik dan op onderstaande button om je snel te registreren, zodat jij wedstrijden kan blijven vechten. In de eerste maanden van 2019 moest de bond dat voor jou doen, maar sinds oktober 2019 moeten de sporters dat zelf doen.

Vanaf nu geldt echt: geen registratie = geen gevecht!
 

REGISTRATIE FIGHTPASSPORT


Als je er niet meteen uitkomt, check dan onze Handleiding Fightpassport of de Inloghulp Fightpassport.

Je hebt voor het inschrijven een persoonlijk e-mailadres nodig. Je kunt dus niet het algemene adres van de sportschool, je trainer of je ouders gebruiken. Heb je nog geen eigen e-mailadres? Hier lees je hoe die aanmaakt.

Voor meer informatie of vragen aan de VA kan je mailen met info@vechtsportautoriteit.nl

LET OP: het digitale Fightpassport is een onafhankelijk systeem en staat los van het lidmaatschap aan de sportbond

In het digitale Fightpassport is uiteraard volledig rekening gehouden met de privacywetgeving. Hier tref je de AVG (algemene verordening persoonsgegevensbescherming) die hiervoor is opgesteld.

 


 

“Dit maakt in één keer een eind aan alle onduidelijke rompslomp met die papieren boekjes. Daardoor wist je soms niet eens precies tegen wie je echt stond te vechten. Hopelijk is dit een opstap naar het uniformeren van alle regels en afspraken van alle partijen.’’

- K1 kampioen Roël Mannaert


 

Aanleiding Fightpassport
In de full contact vechtsporten heb je verschillende bonden en organisaties die evenementen organiseren en begeleiden. Afgelopen jaren was er nooit één overzicht van de actuele status (ook in medisch opzicht) van elke wedstrijdvechter. Zo zou een vechter die knock out is gegaan of geschorst is bij de ene bond, bij de andere bond gewoon kunnen meedoen aan wedstrijden. Ook was er geen goed overzicht van hoeveel wedstrijden iemand nou had gevochten. Dit betekent dat een zeer ervaren sporter tegen een veel minder ervaren sporten zou kunnen komen te staan. Dat is pedagogisch en medisch onwenselijk. Om dergelijke situaties tegen te gaan, heeft de VA het Fightpassport ontwikkeld.

ZIE OOK: 1 jaar Fightpassport: van onduidelijkheid naar overzicht

Nieuwe coronamaatregelen: gevolgen voor vechtsport

geplaatst op 13-10-2020

De nieuwe maatregelen ter bestrijding van de coronacrisis hebben ook gevolgen voor de vechtsport.

Vacature stagiair (v/m) Nederlandse Vechtsportautoriteit (HBO/WO)

geplaatst op 07-10-2020

De VA is op zoek naar een enthousiaste stagiair (v/m) voor een meewerkstage en het uitvoeren van een onderzoek.