Convenantpartners

De Vechtsportautoriteit maakt ieder jaar afspraken met alle actieve sportbonden in het kickboksen, thaiboksen en mma in Nederland. Deze afspraken, waarmee we de sport beter georganiseerd en (letterlijk en figuurlijk) gezonder willen maken, worden vastgelegd in een zogeheten convenant.

Zonder convenant met de Nederlandse Vechtsportautoriteit kan je geen evenementen organiseren. Gemeenten hebben in hun beleid opgenomen dat deze alleen kunnen plaatsvinden met partijen die een convenant hebben gesloten met de VA.

Een belangrijke afspraak is dat de convenantpartners alleen samenwerken met promotors (bedrijven of mensen die evenementen organiseren) die een promotorlicentie hebben. Deze moet voldoen aan de eisen van de Nederlandse Vechtsportautoriteit (pdf). Daarmee proberen we de kwaliteit van evenementen in Nederland te waarborgen. Ook is vastgesteld dat de matchmaker die voor een Nederlands vechtsportevenement partijen wil samenstellen, hiervoor een matchmakerlicentie dient aan te vragen bij een convenantpartner van de Nederlandse Vechtsportautoriteit. Ook zijn er minimale eisen gesteld aan begrotingen van evenementen, om aan de voorwaarden van financiële transparantie te voldoen.

Hier lees je meer over het Convenant 2021

De huidige convenantpartners van de Nederlandse Vechtsportautoriteit zijn:

Opleidingen
De VA erkent twee instituten die opleidingen verzorgen tot docent kickboksen en thaiboksen: de FOG en de SKMO. Deze passen binnen de Kwalificatiestructuur Sport (KSS) zoals door het ministerie van VWS en NOC*NSF wordt voorgeschreven.