Convenantpartners

De Vechtsportautoriteit maakt ieder jaar afspraken met alle actieve sportbonden in het kickboksen, Muay Thai en MMA in Nederland. Deze afspraken, waarmee we de sport beter georganiseerd en (letterlijk en figuurlijk) gezonder willen maken, worden vastgelegd in een zogeheten convenant.

Zonder convenant met de Nederlandse Vechtsportautoriteit kan je geen evenementen organiseren. Gemeenten hebben in hun beleid m.b.t. vechtsportevenementen opgenomen dat deze alleen kunnen plaatsvinden met partijen die een convenant hebben gesloten met de VA.

Een belangrijke afspraak is dat de convenantpartners alleen samenwerken met promotors (bedrijven of mensen die evenementen organiseren) die een promotorlicentie hebben die voldoet aan de eisen van de Nederlandse Vechtsportautoriteit. Daarmee we proberen de kwaliteit van evenementen in Nederland te waarborgen.

Onlangs is het Convenant 2020 opgesteld: Vechtsportsector spreekt nieuwe maatregelen af voor 2020

De huidige convenantpartners van de Nederlandse Vechtsportautoriteit zijn:

Sectie Ringcontactsporten FOG

W.F.C.A.

WMTA

NKF

IRO

VON

MON

MBTN

Shooto Holland

 

Opleidingen

De VA erkent twee instituten die opleidingen verzorgen tot docent kickboksen en muay thai: de FOG en de SKMO. Deze passen binnen de Kwalificatiestructuur Sport (KSS) zoals door het Ministerie van VWS en NOC*NSF wordt voorgeschreven

Eén front om respect voor officials af te dwingen

Vechtsportevenementen vinden doorgaans plaats in een fijne sfeer, maar de VA krijgt te vaak te horen dat mensen die evenementen mogelijk maken, worden uitgescholden of geïntimideerd. De VA wil met de bonden en promotors één front vormen om respect af te dwingen voor deze steunpilaren van onze sport.

Lees meer

VA legt official schorsing op: 6 maanden, 10 weken onvoorwaardelijk

De Vechtsportautoriteit (VA) heeft na een tuchtrechtelijke hoorzitting een schorsing van zes maanden opgelegd aan een official die betrokken was bij een incident op een kickboksevenement . Van deze schorsing is tien weken onvoorwaardelijk.

Lees meer
Meer nieuws
  • Over De Vechtsportautoriteit

    Over De Vechtsportautoriteit

    De Nederlandse Vechtsportautoriteit positioneert zich in een driehoek te midden van full contact vechtsportbonden, de overheid en de sporters zelf. De autoriteit draagt uiteindelijk....

    Lees meer