Protocol trainingen binnen is goedgekeurd

Geplaatst op 16 juni 2020
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het heropenen van sportscholen is onder voorwaarden door de regering vervroegd van 1 september naar 1 juli. Om deze voorgenomen hervatting echt mogelijk te maken, moest onder leiding van de VA een nieuw protocol voor vechtsportscholen worden opgesteld. In samenwerking met NOC*NSF en vooral ook veel vechtsportschoolhouders is vorige week een conceptprotocol voorgelegd aan de autoriteiten, en dit is inmiddels goedgekeurd.

Na veel mailverkeer en een uitgebreide online sessie met sportschoolhouders heeft de VA, binnen de kaders van RIVM en het ministerie van VWS, het binnensportprotocol voor vechtsportscholen opgesteld. De sportscholen moeten aan de hand van het definitieve protocol een eigen protocol uitwerken, op maat voor hun eigen situatie en voorleggen aan hun gemeente. Daar hebben ze nu nog twee weken de tijd voor.

Let wel op! Op 24 juni zal de regering definitief de knoop doorhakken over de voorgenomen heropening van de sportscholen. Een opleving van de coronapandemie kan nog roet in het eten gooien. Pas als premier Rutte op 24 juni de heropening bevestigt, is het besluit officieel en geldt het protocol definitief.

In het nieuwe protocol staat hoe sporters zo veilig mogelijk binnen kunnen sporten en hoe overdracht van het COVID-19 virus kan worden beperkt: van sporter naar sporter, van sporter naar medewerker, tussen medewerkers onderling en van medewerker naar sporter.

Het nieuwe conceptprotocol staat hier: [Document is verouderd, en daarom verwijderd]