Nieuwe stap naar normalisering vechtsport

Geplaatst op 31 mei 2021
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De vechtsportsector heeft met blijdschap gereageerd op het nieuws dat de sport verder open gaat. Het kabinet maakte bekend dat per 5 juni ´de derde stap´ wordt gezet in de versoepeling van de coronamaatregelen. Voor de vechtsport betekent dit dat de afstandsregels worden versoepeld, jeugd weer wedstrijden mag gaan draaien, groepslessen voor alle leeftijden zijn toegestaan en de deuren van sportkantines onder voorwaarden weer open kunnen.

Per 5 juni mogen volwassenen binnen en buiten weer sporten in groepen. Binnen geldt: maximaal vijftig personen per ruimte. Ook hoeft men de 1,5 meter afstand niet langer aan te houden tijdens de trainingen. Jongeren waren eerder al van deze beperkingen vrijgesteld

De jeugd tot en met 17 jaar mag per 5 juni weer wedstrijden draaien. Vanaf 18 jaar mogen er topsportwedstrijden worden gehouden, en onderlinge wedstrijden tussen sporters van de eigen sportschool. Hierbij geldt overigens nog steeds dat lokaal beleid altijd leidend is. In alle gevallen is nog geen publiek toegestaan.

Kleedkamers en douches mogen weer open. Binnen moet iedereen buiten de training of wedstrijden zelf een mondkapje blijven dragen. Voor en na het sporten gelden wel weer de basisregels, waaronder anderhalve meter afstand houden en drukte vermijden.

De sportkantines mogen tussen 6 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds de deuren weer openen, onder dezelfde regels zoals die voor de horeca gelden.

Farid Gamei, directeur van de Vechtsportautoriteit, merkt blijdschap en opluchting nu de harde lockdown wordt opgeheven. “Dat betekent dat iedereen eindelijk weer echt kan vechtsporten. Het is heel fijn dat er voor de jeugd weer wedstrijden georganiseerd kunnen worden. We maken een forse stap richting normalisering van de situatie. Dat is goed nieuws voor de recreanten, de wedstrijdsporters, en vooral ook voor de sportschoolhouders, die afgelopen maanden een zeer zware tijd hadden. De VA blijft zich met alle partners en bondgenoten inzetten voor een verdere verantwoorde opening van de sport. Want we blijven het herhalen: vechtsport is geen onderdeel van het probleem maar van de oplossing.”