Maak kennis met… Wout Traas

Geplaatst op 16 februari 2021
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Vechtsportautoriteit bestaat uit een bestuur, een raad van toezicht en een bureau. Zij worden gevoed met kennis door een groot aantal adviseurs die zitting hebben in een vijftal commissies. Maar wat voor mensen zitten daar eigenlijk in?

De VA-commissies richten zich elk op een thema:

– Evenementen en gala’s
– Medisch en gezond
– Kwaliteit en licenties
– Techniek
– Communicatie

In deze rubriek laten we jullie kennismaken met een aantal leden hiervan, om jullie meer zicht te geven op wat voor mensen nu eigenlijk inhoudelijk betrokken zijn bij de VA.

Het commissielid dat we hier presenteren is Wout Traas.

´Voorheen was ik sportschoolhouder – Sportcentrum Rivium en Phuket Gym in Capelle a/d IJssel – en tegenwoordig ben ik leefstijlcoach en personal trainer. Daarnaast ben ik bestuurslid van de WAKO en bij de VA ben ik lid van de commissie Kwaliteit & Licenties.´

´Inmiddels loop ik al een tijdje mee – ik ben 65. Ergens begin deze eeuw ben ik bestuurslid geworden bij de World Professional Thai Boxing League, later zelfs voorzitter. Na een poging om ons aan te sluiten bij de FOG zijn we de samenwerking aangegaan met WAKO Nederland, waar ik nu dus nog steeds deel uitmaak van het bestuur.´

´Ik heb de vechtsport hoog zitten, maar ik heb als leerling en sporter en later als trainer en coach nooit begrepen waarom er zoveel verdeeldheid was binnen de sport in Nederland. Terwijl wij vroeger en ook nu nog wereldkampioenen voortbrengen. Waarom niet meer samenwerking?´

´Ik heb vanaf het begin alle bijeenkomsten meegemaakt die de sport vooruit moesten helpen, en die uiteindelijk leidden tot de oprichting van de VA. Met onder andere de Amsterdamse burgemeester Van der Laan, die zich enorm heeft ingezet voor onze sport, en met vele anderen. Zo ben ik ook in contact gekomen met de heren die op verzoek van de overheid onderzoek deden en adviezen verzamelden, waaruit uiteindelijk dus de VA is ontstaan.´

´Ik wilde daar graag bij betrokken zijn, en ik werd gevraagd om lid te worden van de commissie die het VA-bestuur adviseert over de kwaliteit en de licenties in onze sporten. Daar ben ik prima op mijn plek.´