Maak kennis met… Richard van Asdonck

Geplaatst op 28 juli 2020
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Vechtsportautoriteit bestaat uit een bestuur, een raad van toezicht en een bureau. Zij worden gevoed met kennis door een groot aantal adviseurs die zitting hebben in een vijftal commissies. Maar wat voor mensen zitten daar eigenlijk in?

De VA-commissies richten zich elk op een thema:

– Evenementen en gala’s
– Medisch en gezond
– Kwaliteit en licenties
– Techniek
– Communicatie

De komende tijd laten we jullie kennismaken met een aantal leden hiervan, om jullie meer zicht te geven op wat voor mensen nu eigenlijk inhoudelijk betrokken zijn bij de VA.

Het eerste commissielid dat we presenteren is Richard van Asdonck.

“Ik kom uit Breukelen en ben 65 jaar. Sinds 1980 ben ik werkzaam als docent Fysieke en Mentale Weerbaarheid en IBT docent (Intern Bijstand Team) bij Justitie en Veiligheid. Vanaf de oprichting in 2006 ben ik voorzitter van de Stichting Kickboksen en Mixed Martial Arts Opleidingen, de SKMO. We verzorgen al ruim 15 jaar de opleidingen tot kickboks- en MMA-leraar, die erkend zijn door NOC*NSF en de VA. Daarnaast geven we ook de opleiding tot jeugd kickboks- en mma-trainer. In 1978 ben ik begonnen met het lesgeven van kickboksen in Breukelen. Dat is uitgegroeid tot mijn huidige Sportcentrum Van Asdonck. Vanaf 1977 tot en met 1984 heb ik zelf bij Mejiro/Vos Gym getraind, onder leiding van Johan Vos.”

“Bij de VA ben ik lid van de Commissie Kwaliteit en Licenties, die onder meer over de opleidingen gaat. Daarnaast zit ik in de MMA-Expertgroep en word ik betrokken bij de erkenning van sportscholen.”

“Als vertegenwoordiger van de SKMO ben ik al vanaf het voortraject van NOC*NSF in 2015 betrokken, en lever ik een bijdrage aan alle bijeenkomsten. Mijn bijzondere aandacht gaat uit naar de erkenning van de opleidingen en de ontwikkeling van de eisen waaraan een sportschool moet voldoen om een VA-Keurmerk te krijgen.”

“Langs deze weg probeer ik met mijn kennis en ervaring een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de vechtsporten in Nederland, waarin ik nog steeds een uitdaging voel, mijn grenzen kan verleggen, kan samenwerken en met plezier kan werken aan de weerbaarheid van de mensen.”

 

Ook in deze serie:

Maak kennis met… Soeresh Bhatoe

Maak kennis met… Raimond Honig

Maak kennis met… Fabrice Deters