Maak kennis met… Raimond Honig

Geplaatst op 7 augustus 2020
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Vechtsportautoriteit bestaat uit een bestuur, een raad van toezicht en een bureau. Zij worden gevoed met kennis door een groot aantal adviseurs die zitting hebben in een vijftal commissies. Maar wat voor mensen zitten daar eigenlijk in?

De VA-commissies richten zich elk op een thema:

– Evenementen en gala’s
– Medisch en gezond
– Kwaliteit en licenties
– Techniek
– Communicatie

De komende tijd laten we jullie kennismaken met een aantal leden hiervan, om jullie meer zicht te geven op wat voor mensen nu eigenlijk inhoudelijk betrokken zijn bij de VA.

Het commissielid dat we hier presenteren is Raimond Honig.

Raimond Honig met een van zijn helden: kickbokslegende Rob Kaman

“Van beroep ben ik Operationeel Directeur bij Masters in Finance. Via mijn rol als gastdocent en examinator bij de SKMO werd ik gewezen op de diverse commissies binnen de VA. Ik lever graag een bijdrage aan het op een juiste manier verder vormgeven van onze mooie sport. Daarom werk ik graag mee aan de verder professionalisering van het kickboksen in Nederland, dus ook in de commissie Communicatie van de VA.”

“Ik ben vooral ook geïnteresseerd in het imago van onze sport bij het grote publiek, en de wijze waarop we hier met z’n allen verandering in brengen. Welke middelen zet je in om ervoor te zorgen dat onze sport ‘mainstream’ wordt? Hoe wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat het brede publiek deze sport ook kan en wil omarmen? De VA doet er alles aan om ongeregeldheden uit onze sport te verbannen en daar wil ik graag een bijdrage aan leveren.”

“De vechtsport in het algemeen en de kickbokssport in het bijzonder loopt als een rode draad door mijn leven, de laatste 38 jaar. Ik ben gestart als beoefenaar, heb het voortgezet als wedstrijdvechter, ben 25 jaar ringspeaker geweest en nu werk ik nog in mijn eigen sportschool, Sakura in Zoetermeer, als trainer, coach en opleider. Elke fase van mijn betrokkenheid bij de sport heeft zijn charme en zijn bijzondere kanten. De vechtsport heeft mij structuur, zelfvertrouwen, persoonlijk leiderschap en vriendschappen geboden. Ik kan het echt iedereen aanraden.”

 

Ook in deze serie:

Maak kennis met… Soeresh Bhatoe

Maak kennis met… Richard van Asdonck

Maak kennis met… Fabrice Deters