Maak kennis met… Fabrice Deters

Geplaatst op 21 augustus 2020
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Vechtsportautoriteit bestaat uit een bestuur, een raad van toezicht en een bureau. Zij worden gevoed met kennis door een groot aantal adviseurs die zitting hebben in een vijftal commissies. Maar wat voor mensen zitten daar eigenlijk in?

De VA-commissies richten zich elk op een thema:

– Evenementen en gala’s
– Medisch en gezond
– Kwaliteit en licenties
– Techniek
– Communicatie

De komende tijd laten we jullie kennismaken met een aantal leden hiervan, om jullie meer zicht te geven op wat voor mensen nu eigenlijk inhoudelijk betrokken zijn bij de VA.

Het commissielid dat we hier presenteren is Fabrice Deters.

Fabrice Deters (tweede van links) met collega’s en analisten van Veronica Fight

‘Als eindredacteur van Veronica Fight help ik om de top van onze sporten naar een groot publiek te brengen. Dat gaat tegenwoordig via een hele reeks platformen, van de tv en streamingdiensten tot de verschillende sociale media. De kennis die ik daarover heb neem ik mee naar de bijeenkomsten van de Commissie Communicatie van de VA.’

‘Ik beoefen de sport zelf niet, dus ik zie mijzelf vooral als liefhebber. Al vanaf mijn afstudeerproject ben ik bezig met vechtsport. Ik heb sindsdien veel rollen vervuld: ik heb een eigen vechtsportmagazine gehad, werkte voor een promotor en als manager voor vechters, en werk nu dus bij Talpa voor Veronica Fight. Vechtsport is een groot deel van mijn leven.’

‘Toen ik onderdeel was van het management van Alistair Overeem waren wij op gesprek bij de Amsterdamse burgemeester Van der Laan, om te praten over de toekomst van het kickboksen. In 2011 had kickboksen enorm te kampen met een imagoprobleem. Promotors durfden ook niet meer risico’s te nemen om evenementen te organiseren. Tijdens dat gesprek lieten wij hem weten hoe zaken in Amerika waren geregeld met de state athletic commissions. Dat zijn overheidsorganen die zorgen voor veiligheid en transparantie. Toen ik later hoorde dat de Vechtsportautoriteit in het leven werd geroepen, wist ik meteen dat ik op mijn manier een steentje moest bijdragen aan de sport waar ik al bijna 20 jaar actief in ben.’

‘Wat ik vooral interessant vind is dat wij via de VA echt een positieve bijdrage kunnen leveren aan de sport. Ik was altijd geïntrigeerd hoe het komt dat wij een sport hebben die zoveel verschillende bonden kent, en dat wij niet als bijvoorbeeld tennis, turnen, hockey of voetbal één bond hebben. Ik zou heel graag willen zien dat er in de toekomst één bond is en dat vechtsport gezien wordt als elke andere serieuze sport en zodanig wordt erkend.’

 

Ook in deze reeks:

Maak kennis met… Soeresh Bhatoe

Maak kennis met… Richard van Asdonck

Maak kennis met… Raimond Honig