Houders Fightpassport moeten akkoord gaan met dopingcontroles

Geplaatst op 18 november 2021
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vanaf nu worden in de vechtsport dopingcontroles gehouden. Het is belangrijk dat alle wedstrijdvechters daarvan op de hoogte zijn en ermee akkoord gaan. Als zij dat niet doen is hun VA-nummer niet meer geldig en kunnen ze in Nederland geen wedstrijden meer vechten.

Om akkoord te gaan met eventuele dopingcontroles moeten alle wedstrijdvechters inloggen in het Fightpassport.

LOG HIER IN. Als je bent ingelogd, wijst het zich vanzelf.

De gebruikersnaam is het VA-nummer van de wedstrijdvechter, bijvoorbeeld VA08957. Als de sporter zijn of haar wachtwoord niet meer weet, kan die bij het inloggen worden opgevraagd.

E-learning Dopingautoriteit
Het is belangrijk dat wedstrijdvechters weten wat doping is en hoe de controle werkt. Ze worden daarom aangemoedigd om deel te nemen aan deze korte online cursus van de Dopingautoriteit. Het is gratis en na afloop krijg de deelnemers een officieel certificaat.

Keurmerk Vechtsportautoriteit verplicht
Behalve de invoering van dopingcontroles verandert er nog iets. Vanaf 1 september 2022 mogen alleen sportscholen met een Keurmerk Vechtsportautoriteit meedoen aan wedstrijden in Nederland. Heeft jouw sportschool nog geen Keurmerk? Vraag je sportschool dan of zij het Keurmerk op tijd gaan halen. Dan kan jij ook na 1 september meedoen aan wedstrijden.