‘Gemeenten willen ook weten welke sportschool kwaliteit biedt’

Geplaatst op 11 mei 2021
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In principe mag iedereen een vechtsportschool beginnen. Er worden tot nu toe amper eisen gesteld aan trainers en accommodaties voor kickboksen, thaiboksen en mixed martial arts. Dat geeft teveel ruimte aan matige vechtsportscholen met ondeskundige trainers. Het Keurmerk Vechtsportautoriteit brengt hier verandering in, op een manier die ook gemeenten helpt.

Gemeenten willen weten wat voor vlees zij in de kuip hebben. Het Keurmerk Vechtsportautoriteit is daarom ook goed voor hen. Ze kunnen straks makkelijker de rotte appels weren, en juist samenwerking zoeken met de goede sportscholen. Het magazine Sport & Gemeenten besteedde daarom uitgebreid aandacht aan het Keurmerk. Je kunt het artikel hier lezen.

Let wel even op: de data die in het artikel worden genoemd, zijn achterhaald door de coronasituatie. De lancering was niet in januari, maar afgelopen maart. Als datum waarop het Keurmerk verplicht wordt voor sportscholen die aan wedstrijden meedoen, wordt hier 1 januari 2022 genoemd. Door de coronasituatie zal ook deze datum verschoven worden. De nieuwe datum is echter nog niet bekend.