Corona-maatregelen grotendeels geschrapt per 26 juni

Geplaatst op 22 juni 2021
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vanaf 26 juni gaat er een streep door de meeste corona-maatregelen voor de sport. Het deelnemen aan wedstrijden is dan voor iedereen weer toegestaan. Er is ook weer publiek welkom bij amateurwedstrijden en -trainingen. Toeschouwers krijgen nog wel vaste zitplaatsen en moeten de anderhalve meter afstand respecteren. Het mondmasker is echter niet meer verplicht.

Sporters moeten buiten de training en wedstrijden rekening blijven houden met de 1,5 meter. Ouders, die maanden hun kinderen niet hebben kunnen zien sporten, mogen eindelijk weer genieten van hun sportende kinderen. Dat is goed nieuws.

Dat er weer sportevenementen met amateurs kunnen worden georganiseerd is voor de vechtsport een cruciale mijlpaal. In 2019 werden in Nederland zo’n 200 vechtsportevenementen gehouden, waar duizenden jongens en meisjes en vrouwen en mannen hun wedstrijden vochten. Na een lange periode waarin vrijwel niets mogelijk was, staat de vechtsportsector te trappelen om weer te beginnen.

Vechtsportschoolhouders, sporters en promotors hebben lang hun geduld moeten bewaren om op dit punt te komen. Vooral voor eigenaren van vechtsportscholen was het frustrerend dat zij in hun werk beperkt werden, juist omdat zij niets liever deden dan bijdragen aan de weerstand van de bevolking, en daarmee de bestrijding van corona. Zij verdienen nadrukkelijk een pluim voor de manier waarop zij er in de afgelopen moeilijke maanden het beste van probeerden te maken.

Voor kantines gelden weer reguliere openingstijden en vervallen bijna alle beperkingen voor binnen en buiten. Er blijven wel enkele voorwaarden van kracht, zoals: blijf thuis als je klachten hebt en laat je dan testen.

Naast de basisregels blijven voor (sport)evenementen wel aangepaste maatregelen gelden.

Lees alle maatregelen na op de website van de Rijksoverheid

Lees hier het protocol voor evenementen en trainingen (geldig vanaf 26 juni 2021).