VA genomineerd voor Penning Sportraad Amsterdam 2021

Geplaatst op 9 september 2021
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Sportraad Amsterdam heeft de Nederlandse Vechtsportautoriteit genomineerd voor de Penning Sportraad Amsterdam 2021. De Penning wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de sport in Amsterdam.

Uit tientallen suggesties zijn vijf kanshebbers genomineerd. Naast de VA zijn dat honkballegende Charles Urbanus, voorvechters van het skateboarden Stan Postmus en Nanja van Rijsse, en de Urban Talent Academy.

De VA wordt door de Sportraad geprezen omdat het sportoverstijgende veiligheidsmaatregelen invoerde, zoals het Fightpassport, het Keurmerk Vechtsportautoriteit en de handreiking voor vechtsportevenementen waar gemeenten veel gebruik van maken. De VA werkt vanaf het begin van haar bestaan intensief samen met de gemeente Amsterdam en is vereerd met de nominatie.

Update: De Penning is tijdens een ceremonie in het Olympisch Stadion toegekend aan Stan Postmus, vanwege zijn grote verdiensten voor het skateboarden in de hoofdstad. De VA feliciteert hem van harte!

Wethouder Kukenheim (links) met alle genomineerden. Gehurkt zit de uiteindelijke ontvanger van de onderscheiding, Stan Postmus. Derde van links VA-bestuursvoorzitter Herbert Dekkers.