Maak kennis met… Hassan Ziani

Geplaatst op 6 augustus 2021
Hassan Ziani
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Vechtsportautoriteit bestaat uit een bestuur, een raad van toezicht en een bureau. Zij worden gevoed met kennis door een groot aantal adviseurs die in een vijftal commissies zitten. Maar wat voor mensen zitten daar eigenlijk in?

De VA-commissies richten zich elk op een thema:

– Evenementen en gala’s
– Medisch en gezond
– Kwaliteit en licenties
– Techniek
– Communicatie

In deze rubriek laten we jullie kennismaken met een aantal leden, om meer zicht te geven op wat voor mensen nu eigenlijk inhoudelijk betrokken zijn bij de VA.

Het commissielid dat we dit keer presenteren is Hassan Ziani.

“In december 2020 sprak ik Julian Huijsse van het bureau van de VA. Ik ben Inspecteur Bijzondere Wetten bij de Gemeente Utrecht, en ga specifiek ook over sportverenigingen. We spraken over het Keurmerk Vechtsportautoriteit en de handreiking voor vechtsportevenementen. Ik vertelde ook over mijn kickboksachtergrond. Ik heb van 1986 tot en met 2000 A-klasse wedstrijden gevochten, onder meer bij de PKA, ISKA, MTBN/MON en NKBB/NOVER. Daarnaast geef ik aan collega´s Weerbaarheidstrainingen en Training Regeling Toetsing Geweldsbeheersing. Verder geef ik al ruim drie jaar als vrijwilliger kickbokstraining aan de jeugd voor Stichting Jou. En sinds kort ben ik assistent-trainer bij The Colosseum Gym. De vechtsport is voor mij dus meer dan een hobby, het heeft me gemaakt tot de persoon die ik nu ben.”

“Tijdens het gesprek vroeg Julian of ik misschien geïnteresseerd was om mee te denken in een VA-commissie. Hij dacht dat ik daar met mijn sportervaring en mijn werk bij de gemeente iets zou kunnen bijdragen. Ik heb geen moment getwijfeld. Het voelde als een eer om met andere gepassioneerde en deskundige mensen te praten over onze sporten. Over de kwaliteit en maatschappelijke waarde van vechtsportevenementen, bijvoorbeeld. Sinds begin dit jaar ben ik lid van de commissie Evenementen en Gala’s.”

“We willen de kwaliteit van de vechtsportevenementen in Nederland waarborgen. Daarbij is het belangrijk dat je nu zonder convenant met de VA geen evenementen kan organiseren. Daarmee hou je niet alleen ongewenste figuren buiten de sport. Je geeft gemeenten ook het vertrouwen dat ze ‘ja’ kunnen zeggen als iemand met een promotorlicentie en een goed draaiboek evenementen wil organiseren. Uiteindelijk zorgen duidelijke eisen dus dat de vechtsport juist meer ruimte krijgt.”