Maak kennis met… Samart Prins

Geplaatst op: 28-04-2021

De Vechtsportautoriteit bestaat uit een bestuur, een raad van toezicht en een bureau. Zij worden gevoed met kennis door een groot aantal adviseurs die zitting hebben in een vijftal commissies. Maar wat voor mensen zitten daar eigenlijk in?

De VA-commissies richten zich elk op een thema:

- Evenementen en gala's
- Medisch en gezond
- Kwaliteit en licenties
- Techniek
- Communicatie

In deze rubriek laten we jullie kennismaken met een aantal leden hiervan, om jullie meer zicht te geven op wat voor mensen nu eigenlijk inhoudelijk betrokken zijn bij de VA.

Het commissielid dat we dit keer presenteren is Samart Prins.

“Ik ben 43 jaar geleden geboren in Bangkok, Thailand, maar groeide op in Lisse. Daar woon ik nu nog steeds, met mijn vrouw en twee zoons. In het dagelijks leven ben ik personal trainer en fitnesscoach, en ik geef kickbokstraining en bokszaktraining.”  

“Eind 2019 heb ik vanuit mijn liefde voor de vechtsport en dan met name het kickboksen contact gezocht met Peter Kwint. Ik hoorde dit Tweede Kamerlid en VA-bestuurder in een aflevering van het programma Vechtersbazen. Ik zag zijn betrokkenheid bij de vechtsport. Ik wilde graag mijn ideeën met hem delen om de sport te verbeteren, naar een hoger niveau te tillen. Al snel kreeg ik een reactie van Farid Gamei, de directeur van de VA, dat ze mij graag over mij ideeën wilden spreken. Ik ben toen komen praten en ben vervolgens gevraagd of ik structureel wilde meedenken. Zo ben ik lid geworden van de commissies Evenementen & Gala’s en Kwaliteit & Licenties. Ook ben ik onderdeel gaan uitmaken van het Auditteam van de VA, dat zich richt op de kwaliteit van de evenementen.”

“De commissie Kwaliteit & Licenties vind ik erg interessant omdat je hier van onderop de vechtsport naar een hoger niveau tilt. Als we de kwaliteit van trainers en sportscholen in de breedte naar een hoger plan brengen, wordt het op diverse vlakken veiliger om deze mooie sport te beoefenen.”

“Sinds mijn zeventiende beoefen ik verschillende vechtsporten en verdedigingssporten. Voor mij is het een heerlijke fysieke en geestelijke uitlaatklep. Daarnaast zorgt het ervoor dat ik fit ben en mezelf kan verdedigen, mocht het onverhoopt ooit nodig zijn. Momenteel beoefen ik voornamelijk Hapkido, kickboksen en boksen, en volg ik graag bokszaktrainingen. Zover het allemaal kan, natuurlijk, met de coronabeperkingen. Naast dat ik diverse vechtsporten zelf beoefen, geef ik ook trainingen met mijn bedrijf Fit & Defense, waardoor de vechtsport ook op dit vlak belangrijk voor mij is. Het is een groot deel van mijn leven.”

Ook in deze reeks:

Maak kennis met... Fabrice Deters
Maak kennis met... Richard van Asdonck
Maak kennis met... Raimond Honig
Maak kennis met... Soeresh Bhatoe

Versoepeling voor sportscholen als aantal ziekenhuisopnames blijft dalen

geplaatst op 12-05-2021

De sportscholen mogen binnen publiek ontvangen en volwassenen mogen buiten in groepen trainen als het aantal ziekenhuisopnames kom

‘Gemeenten willen ook weten welke sportschool kwaliteit biedt’

geplaatst op 11-05-2021

Magazine Sport & Gemeente besteedde uitgebreid aandacht aan het Keurmerk Vechtsportautoriteit.