Wethouder Kukenheim onderstreept belang Keurmerk bij bezoek Mejiro Gym

Geplaatst op 29 juni 2021
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Amsterdamse sportwethouder Simone Kukenheim heeft Mejiro Gym gefeliciteerd met de toekenning van het eerste Keurmerk Vechtsportautoriteit. De beroemde sportschool in de Jordaan ligt aan de basis van veel Nederlandse kickbokssuccessen.

Mejiro Gym kreeg dit voorjaar als eerste vechtsportschool in Nederland het Keurmerk Vechtsportautoriteit toegekend. De Amsterdamse sportwethouder Kukenheim wilde het kickboksinstituut daar graag mee feliciteren. Door de corona-maatregelen moest dit moment worden uitgesteld. Nu de beperkingen grotendeels zijn opgeheven kon ze eindelijk, samen met de VA, een werkbezoek afleggen.

Kukenheim wilde eigenaar en kickbokslegende André Mannaart persoonlijk feliciteren. Ze merkte op dat kickboksen een belangrijke sport is geworden voor veel mensen. Ze wil als sportwethouder dat Amsterdammers veilig en onder deskundige leiding kunnen trainen. Ze vindt het daarom belangrijk dat vechtsportscholen zich aanmelden voor het Keurmerk Vechtsportautoriteit. Eigenaar André Mannaart kreeg van haar een schildje overhandigd ter herinnering aan het verkrijgen van het eerste Keurmerk.


André Mannaart (midden) met de plaquette die hij zojuist ontving van wethouder Simone Kukenheim (rechts). Links VA-voorzitter Herbert Dekkers. Linksachter jeugdtrainer Sander Tiebosch en rechtsachter K1-kampioen Roël Mannaart

Erkenning
Mannaart nam het trots in ontvangst. Hij zei dat zijn team en hijzelf blij waren met deze erkenning. Mejiro Gym is een van oudste vechtsportscholen in Nederland. Zowel enthousiaste recreanten als topsporters werken er aan hun persoonlijke doelen. Met toekenning van het Keurmerk is vastgesteld dat voldaan wordt aan de eisen op het gebied van gezondheid, sporttechnisch kader, gedragsregels en omgangsnormen, en aanpak van grensoverschrijdend gedrag.

Samenwerking
Ook VA-bestuursvoorzitter Herbert Dekkers feliciteerde de sportschool. Hij dankte bovendien de gemeente Amsterdam. Dat heeft het Keurmerk inmiddels als voorwaarde gesteld voor samenwerking met de gemeente, bijvoorbeeld in stadspasprojecten of voor de huur van sportfaciliteiten. Steeds meer gemeenten volgen het Amsterdamse voorbeeld en integreren het Keurmerk in hun beleid. Dat draagt ertoe bij dat het niveau van de vechtsportscholen nog verder wordt opgekrikt.

Kukenheim liet zich daarna door de Mannaarts en de VA bijpraten. Ze spraken over het doorkomen van de coronatijd, over de introductie van het Keurmerk en andere ontwikkelingen in de vechtsport. Ook woonde ze een jeugdtraining bij.

 

Foto’s: Pari Aryafar