Voorlichtingsbijeenkomsten Dopingautoriteit: kom ook!

Geplaatst op 10 september 2021
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Er gaat structureel op doping gecontroleerd worden in de vechtsport. Van de clubkampioenschappen in het Dorpshuis tot het wereldtitelgevecht in Ahoy. Laat je daarom goed voorlichten.

Het is belangrijk dat iedereen in de vechtsport weet wat doping is en hoe dopingcontrole werkt. De VA en de Dopingautoriteit organiseren daarom voorlichtingsbijeenkomsten op verschillende plaatsen in het land. De eerste vond onlangs plaats op Sportcentrum Papendal bij Arnhem. De komende maanden volgt nog een aantal bijeenkomsten.

Alle sportschoolhouders en wedstrijdvechters worden aangemoedigd om hiernaartoe te komen. De Dopingautoriteit deelt hier alle informatie die jullie nodig hebben. Zowel voor jeugd en amateurs als voor topsporters. Uiteraard kan je dan ook al je vragen stellen over bijvoorbeeld supplementen, medicijngebruik en je rechten en plichten. Toegang is gratis.

Update 1 december 2021: de geplande bijeenkomsten voor december zijn afgelast als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen. Het is onbekend of er binnenkort nieuwe bijeenkomsten volgen. Hou hiervoor onze nieuwspagina in de gaten. 

Hebben jullie trouwens de e-learnings over doping al doorlopen? Ze zijn leerzaam, gratis en na voltooiing krijgen deelnemers een certificaat van de Dopingautoriteit.