Den Haag opent deuren weer voor vechtsport

Geplaatst op 25 juni 2020
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na een reeks problemen rond vechtsportevenementen in Den Haag besloot de stad om ze te verbieden in gemeentelijke sporthallen, zonder aanzien des persoons. Daarmee kwamen de goeden te lijden onder de kwaden. De VA ging met de gemeente om tafel. Resultaat: Den Haag heeft nu duidelijk beleid en er kunnen weer evenementen worden georganiseerd in de Hofstad.

De stad Den Haag kent een actieve vechtsportgemeenschap met een aantal mooie sportscholen. Afgelopen jaren ontstonden echter problemen achter de schermen rond vechtsportevenementen. Er leek een ongezonde concurrentiestrijd te zijn losgebarsten. Promotors kregen te maken met bedreigingen en spraken van een lastercampagne richting de overheid. De stad wist niet goed hoe hiermee om te gaan. Besloten werd dat de onrust aanleiding genoeg was om geen toestemming meer te verlenen voor vechtsporttoernooien en -gala’s in gemeentelijke faciliteiten.

Door deze rigoureuze maatregel werden welwillende en nette promotors buiten hun schuld benadeeld. De gemeente Den Haag begreep ook dat dit geen duurzame oplossing was. De Vechtsportautoriteit werd gevraagd om te helpen lokaal beleid voor vechtsportgala’s te formuleren. Specialisten gingen bij de gemeente langs, gaven input per e-mail en koppelden ambtenaren aan mensen van de branche en aan gemeenten die al goed beleid hadden.

Resultaat is dat Den Haag nu duidelijk beleid heeft en dat gala’s in gemeentelijke faciliteiten weer zijn toegestaan. Er is nu wel een vergunningsplicht, waardoor de gemeente preciezere middelen heeft om ongewenste partijen buiten de deur te houden. Promotors met een licentie kunnen dus weer een aanvraag indienen om in de residentie te organiseren. De vechtsport is weer welkom!