Word lid van ons auditteam!

In 2020 wordt er door de Nederlandse Vechtsportautoriteit een keurmerk voor vechtsportscholen in het leven geroepen. Het Auditteam van de Nederlandse Vechtsportautoriteit zal ook een belangrijke rol gaan spelen in het beoordelen van de kwaliteit van deze vechtsportscholen. Om die reden wordt het huidige auditteam van de Nederlandse Vechtsportautoriteit uitgebreid van 15 naar 25 personen en zijn wij dus op zoek naar gedreven en gepassioneerde auditors!

Doel
Het auditteam heeft tot doel om de kwaliteit van vechtsportscholen en vechtsportgala’s te beoordelen aan de hand van een gevalideerd keuringsinstrumentarium.

Organisatie en positionering
Het auditteam maakt onderdeel uit van de uitvoeringsorganisatie van de Vechtsportautoriteit (VA) en werkt in opdracht van het bestuur. De commissies ‘Evenementen en gala’s’ en ‘Kwaliteit en Licenties’ adviseren het bestuur over o.a. de richtlijn voor evenement en de kwaliteitseisen voor vechtsportscholen en voedt daarmee het auditteam.

De manager van de VA stuurt het auditteam aan. Tevens is de manager de schakel tussen het bestuur, de commissies, en het auditteam.

Profiel auditor VA
Een auditor dient te beschikken over de volgende kwaliteiten.

  • Affiniteit met de full contact vechtsport en het daaraan verbonden werkveld.
  • Kennis van relevante normen, regelgeving, voorschriften en eisen ten aanzien van full contact vechtsportevenementen (richtlijn, vergunningenbeleid) en vechtsportscholen.
  • Kennis van de auditprocedure en affiniteit met kwaliteitszorg, toezicht en handhaving.
  • Onafhankelijkheid: objectief, neutraal en rapporteert naar waarheid. Heeft geen directe relatie met de te auditen organisatie of conflicterende belangen.
  • Professionele houding: integer, eerlijk en gaat zorgvuldig en respectvol om met bevindingen. Is zakelijk, open en benaderbaar. Kan zich aanpassen aan gesprekspartner, staat open voor feedback, en kan reflecteren. Trekt niet te snel conclusies.
  • Beschikt over analytisch vermogen en kan hoofd- van bijzaken onderscheiden. Onderzoekt en rapporteert de feiten die reproduceerbaar en verifieerbaar zijn (maakt onderscheid tussen feit en interpretatie).
  • Goede uitdrukkingsvaardigheid, zowel in woord als in geschrift. Open, prettige en doelgerichte communicatie met personen op allerlei niveaus: van sporter tot jurylid en van beveiligingsbeambte tot bondsbestuurder, van ouder tot trainer. Is zich bewust van de invloed van zijn/haar handelen en houdt hiermee rekening in zijn/haar wijze van communiceren. Is vaardig in het opstellen van rapportages.
  • Kan zich houden aan de geheimhoudingsplicht.
  • Is in staat tot een zelfstandige oordeelsvorming ten overstaan van betrokkenen bij de organisatie van het evenement en vechtsportscholen en kan dit beargumenteren.
  • Is een teamplayer die altijd met een tweede auditor de audits uitvoert.


Functie en selectie
De functie van auditor is op onbezoldigde basis. Er geldt een vaste onkostenvergoeding per audit. Kandidaat-auditors dienen een motivering in te dienen bij de Nederlandse Vechtsportautoriteit. Bovendien dienen zij een VOG te overleggen. Audits vinden plaats op oproepbasis. Start werkzaamheden is per januari 2020.

Interesse?
Als je geïnteresseerd bent en voldoet aan het profiel, stuur dan jouw motivatie en cv naar: info@vechtsportautoriteit.nl
Ook voor vragen over het auditteam kunt u bovenstaand e-mailadres gebruiken. Meer achtergrondinformatie over de Vechtsportautoriteit is te vinden op www.vechtsportautoriteit.nl.

Onderzoek onder vechtsportschoolhouders: laat je horen

geplaatst op 02-04-2021

Het Mulier Instituut onderzoekt de gevolgen van de coronacrisis voor de sport.

Voortaan eenmalige vechtersbijdrage bij inschrijving Fightpassport

geplaatst op 01-04-2021

Registratie van een nieuwe vechter in het Fightpassport kost voortaan eenmalig tien euro.