Voortaan eenmalige vechtersbijdrage bij inschrijving Fightpassport

Geplaatst op: 01-04-2021

Registratie van een nieuwe vechter in het Fightpassport kost voortaan eenmalig tien euro. Voor de bijna 10.000 wedstrijdvechters die sinds de invoering van het Fightpassport gratis werden ingeschreven, verandert niets.

De tijd waarin verschillende bonden verschillende papieren boekjes hadden, en niemand overzicht had, is definitief voorbij. Alle bonden, ringartsen en matchmakers gebruiken tegenwoordig het Fightpassport, het digitale wedstrijdboekje voor kickboksen, thaiboksen en mma in Nederland. Dit komt vooral de veiligheid van de sporters ten goede. De kans dat onervaren vechters tegen zeer ervaren vechters komen te staan, met alle gezondheidsrisico´s van dien, is fors verkleind. Ook kunnen (medische) uitsluitingen vrijwel niet meer worden ontdoken.

De ontwikkeling en invoering van het Fightpassport-systeem is geheel betaald door de VA. Voor het onderhoud en het doorontwikkelen gaan wij vanaf nu een eenmalige bijdrage vragen bij nieuwe inschrijvingen. Voor de al ingeschreven sporters verandert er niets, zij hoeven niet te betalen.

Aan iedereen die zich vanaf nu registreert, wordt een eenmalige vechtersbijdrage van 10 euro gevraagd. Aan het einde van de inschrijving moet de vechtersbijdrage met iDeal of creditcard worden overgemaakt.

De bijdrage voor het Fightpassport staat los van de contributie van de sportbonden.

De VA blijft het overgrote deel van de kosten betalen.

Belangrijke wetswijziging: wat betekent de WBTR voor de vechtsport?

geplaatst op 13-04-2021

De nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen geldt vanaf 1 juli 2021. Dit heeft gevolgen voor verenigingen en stichtingen.

Onderzoek onder vechtsportschoolhouders: laat je horen

geplaatst op 02-04-2021

Het Mulier Instituut onderzoekt de gevolgen van de coronacrisis voor de sport.