Versoepeling voor sportscholen omdat aantal ziekenhuisopnames blijft dalen

Geplaatst op: 12-05-2021

De sportscholen mogen vanaf 19 mei binnen sporters ontvangen en volwassenen mogen buiten in groepen trainen. De regering had als voorwaarde voor de versoepeling gesteld dat het aantal ziekenhuisopnames moest blijven dalen. De gebeurde, gelukkig.

Binnensportlocaties, waaronder vechtsportscholen, gingen 19 mei weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar.

Kleedkamers blijven gesloten. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Ook volwassenen mogen weer buiten sporten in groepsverband, maar er zijn wel voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Jongeren tot en met 26 jaar mochten eerder al meer op het gebied van buiten sporten. Zij mogen buiten gezamenlijk sporten zonder 1,5 meter afstand te houden.

Voorwaarde voor deze versoepelingen was een afname van ziekenhuisopnames. Omdat de afname daadwerkelijk is doorgezet, kon de regering deze stap nu ook echt maken.

De VA blijft zich inzetten voor verdere heropening van de sportscholen, omdat sport geen onderdeel is van het probleem, maar van de oplossing. Hierbij werkt de VA nauw samen met andere sportbonden en onder meer NOC*NSF, de fitness-branche en het Platform Ondernemende Sportaanbieders. De volgende stap in de versoepelingen staat gepland voor half juni, zeiden premier Rutte en minister De Jonge dinsdag tijdens hun persconferentie.

Het actuele trainingsprotocol voor vechtsportscholen staat hier.

Keurmerk al na drie maanden een begrip in vechtsportland

geplaatst op 15-06-2021

Het Keurmerk Vechtsportautoriteit is in korte tijd een begrip geworden onder vechtsportschoolhouders.

Vechtsportschoolhouders moeten noodgrepen plegen om overeind te blijven

geplaatst op 11-06-2021

Bijna de helft van de vechtsportschoolhouders heeft eigen geld of geld van familie in de zaak gestoken om tijdens de corona...