Vacature stagiair (v/m) rechten Nederlandse Vechtsportautoriteit (HBO/WO)

Geplaatst op: 06-11-2020

Update 18 december: deze vacature is inmiddels gesloten.

De Nederlandse Vechtsportautoriteit is op zoek naar een enthousiaste stagiair (v/m) voor een praktijkgerichte juridische meewerkstage. Je gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de werkzaamheden van de Nederlandse Vechtsportautoriteit.

Wat bieden wij?
Wij zijn een compacte, jonge organisatie die een pioniersrol vervult bij het reguleren van de full contact vechtsporten kickboksen, thaiboksen en mma in Nederland. Wij zijn een onafhankelijke toezichthouder die door het ministerie van VWS in het leven is geroepen. Onze standplaats wordt gehost door de gemeente Amsterdam. Je krijgt de kans om je echt te verdiepen in de vechtsportorganisaties in Nederland, van de sportschool om de hoek tot de grootste internationale promoties als Glory en UFC. Wij kunnen jou daarin introduceren en begeleiden. Je gaat vanuit jouw juridische achtergrond aan de slag met belangrijke aspecten binnen onze sporten zoals: tuchtrecht, verenigingsrecht, dopingbeleid en de aanpak van grensoverschrijdend gedrag en matchfixing. Je werkt hiervoor o.a. samen met een zeer ervaren strafrechtadvocaat en tevens bestuurslid van de Vechtsportautoriteit. Via ons leer je niet alleen de vechtsportorganisaties kennen, maar ook de gemeentelijke overheid en andere nationale (sport)organisaties. Wij voorzien in een stageplek voor de periode februari 2021 – juli 2021, gemiddeld drie à vier dagen per week. Precieze duur en omvang zijn in overleg overeen te komen.

Stagiair (v/m) rechten gezocht

Wat vragen wij van je?
Inzet, interesse en vooral plezier. Uiteindelijk bepaalt dat ook de kwaliteit van je werk. Verder moet je affiniteit met (vecht)sport hebben. Het is handig als je vlot en goed schrijft. Je moet er voor in zijn om ons te helpen bij allerlei klussen die tijdens je stageperiode op ons en jouw pad komen. Bijvoorbeeld het bijwonen en inplannen van bijeenkomsten. Je bent flexibel en vindt het niet erg om af en toe in de avond of in het weekend ingezet te worden. Daarnaast kan je goed zelfstandig werken. Je moet vooral veel willen leren. Wij verwachten een nieuwsgierige, open houding van jou als stagiair. Niveau is minimaal laatste fase HBO of WO, opleiding rechten of een soortgelijke juridische opleiding.

Update 18 december: deze vacature is inmiddels gesloten.

Keurmerk al na drie maanden een begrip in vechtsportland

geplaatst op 15-06-2021

Het Keurmerk Vechtsportautoriteit is in korte tijd een begrip geworden onder vechtsportschoolhouders.

Vechtsportschoolhouders moeten noodgrepen plegen om overeind te blijven

geplaatst op 11-06-2021

Bijna de helft van de vechtsportschoolhouders heeft eigen geld of geld van familie in de zaak gestoken om tijdens de corona...