VA stelt inschrijving Keurmerk Vechtsportautoriteit open

Geplaatst op: 03-03-2021

Op verzoek van verschillende vechtsportscholen is de aanvraag voor het Keurmerk Vechtsportautoriteit opengesteld. De lancering werd door de coronamaatregelen meermaals uitgesteld. De VA wilde de sportschoolhouders niet onnodig belasten. Omdat een groeiend aantal van hen aangaf juist nu tijd te hebben voor de aanvraag, is besloten de procedure toch open te stellen. Het Keurmerk moet het kaf van het koren scheiden in de vechtsportsector. 

De vechtsportscholen bevinden zich in zwaar weer door de gedwongen sluiting in het kader van de coronabestrijding. Dit was voor de VA reden om de lancering van het Keurmerk meermaals uit te stellen. Men heeft wel iets anders aan het hoofd, was de gedachte. De VA werd echter steeds vaker benaderd door sportscholen die vroegen: kunnen wij het Keurmerk aanvragen, we hebben helaas toch tijd zat? Daarom besloot de VA de inschrijving per 4 maart open te stellen.

In de afgelopen maanden is het aanvraagsysteem uitvoerig getest met behulp van een aantal vechtsportscholen. Deze partijen hebben als eerste het Keurmerk Vechtsportautoriteit toegewezen gekregen. Dit zijn Mejiro Gym Amsterdam en Mejiro Gym Heerhugowaard, SB Gym, Fight Game Academy, Tabonon, CSA Holland, Yamato Gym en Sokudo Gym.

Het Keurmerk stelt een aantal minimumeisen waaraan vechtsportscholen moeten voldoen. Zij kunnen zich hiermee onderscheiden in kwaliteit en veiligheid. Gemeenten zullen het Keurmerk als voorwaarde gaan stellen voor samenwerking. Het Keurmerk is ontwikkeld in samenwerking met sportschoolhouders, sportbonden en gemeenteambtenaren. Op termijn zullen ondermaatse sportscholen die niet aan de eisen voldoen, door alle bonden en promotors in Nederland worden uitgesloten van deelname aan wedstrijden.

In deze clip wordt kort samengevat wat het Keurmerk inhoudt:

Voor meer informatie, speciale brochures voor sportschoolhouders en gemeenten kan je terecht op onze Keurmerk-pagina. Daar vind je ook de handleiding en de aanvraagknop.

Onderzoek onder vechtsportschoolhouders: laat je horen

geplaatst op 02-04-2021

Het Mulier Instituut onderzoekt de gevolgen van de coronacrisis voor de sport.

Voortaan eenmalige vechtersbijdrage bij inschrijving Fightpassport

geplaatst op 01-04-2021

Registratie van een nieuwe vechter in het Fightpassport kost voortaan eenmalig tien euro.