VA legt official schorsing op: 6 maanden, 10 weken onvoorwaardelijk

geplaatst op: 23-03-2020

De VA heeft na een tuchtrechtelijke hoorzitting een schorsing van een half jaar opgelegd aan een official die betrokken was bij een incident op een evenement in Capelle aan den IJssel op 8 december 2019. Van deze schorsing is tien weken onvoorwaardelijk.

Het resterende gedeelte zal niet direct ten uitvoer worden gelegd onder de voorwaarde dat de official gedurende een periode van 2 jaar geen soortgelijk feit pleegt, een passende cursus volgt in samenspraak met de VA en 10 sportscholen bezoekt om bewustzijn te vergroten over de rol van en waardering voor arbiters en juryleden.

De VA is tot deze straf gekomen gelet op de omstandigheden waaronder het feit is gepleegd (de official werd meerdere keren verbaal agressief bejegend) en het feit dat de official inzicht heeft gegeven in het feit dat hij verkeerd heeft gehandeld, hij een cursus zal volgen om herhaling te voorkomen, zich in het verleden zeer veel heeft ingezet voor de sport en dit zal blijven doen en hij bovendien onevenredig zwaar wordt getroffen door een onvoorwaardelijke schorsing van langere duur, gelet op de frequentie van zijn activiteiten.

Maak kennis met... Raimond Honig

geplaatst op 07-08-2020

De VA kent vijf commissies met adviseurs, maar wat voor mensen zitten daar eigenlijk in?

Maak kennis met... Richard van Asdonck

geplaatst op 28-07-2020

De VA kent vijf commissies met adviseurs, maar wat voor mensen zitten daar eigenlijk in?