VA legt official schorsing op: 6 maanden, 10 weken onvoorwaardelijk

De VA heeft na een tuchtrechtelijke hoorzitting een schorsing van een half jaar opgelegd aan een official die betrokken was bij een incident op een evenement in Capelle aan den IJssel op 8 december 2019. Van deze schorsing is tien weken onvoorwaardelijk.

Het resterende gedeelte zal niet direct ten uitvoer worden gelegd onder de voorwaarde dat de official gedurende een periode van 2 jaar geen soortgelijk feit pleegt, een passende cursus volgt in samenspraak met de VA en 10 sportscholen bezoekt om bewustzijn te vergroten over de rol van en waardering voor arbiters en juryleden.

De VA is tot deze straf gekomen gelet op de omstandigheden waaronder het feit is gepleegd (de official werd meerdere keren verbaal agressief bejegend) en het feit dat de official inzicht heeft gegeven in het feit dat hij verkeerd heeft gehandeld, hij een cursus zal volgen om herhaling te voorkomen, zich in het verleden zeer veel heeft ingezet voor de sport en dit zal blijven doen en hij bovendien onevenredig zwaar wordt getroffen door een onvoorwaardelijke schorsing van langere duur, gelet op de frequentie van zijn activiteiten.

Onderzoek onder vechtsportschoolhouders: laat je horen

geplaatst op 02-04-2021

Het Mulier Instituut onderzoekt de gevolgen van de coronacrisis voor de sport.

Voortaan eenmalige vechtersbijdrage bij inschrijving Fightpassport

geplaatst op 01-04-2021

Registratie van een nieuwe vechter in het Fightpassport kost voortaan eenmalig tien euro.