VA introduceert Toolbox ringartsen

De Nederlandse Vechtsportautoriteit heeft de Toolbox voor ringartsen gepresenteerd. Verschillende medische specialisten uit de VA-commissie Medisch en Gezond hebben zich gebogen over de medische aspecten voor het kickboksen, thaiboksen en MMA.

De toolbox is van belang om gezamenlijk, op een uniforme manier te werken aan een veilige, gezonde en goed gereguleerde vechtsportsector. De richtlijnen uit de toolbox zijn opgesteld in het belang van de gezondheid van de sporters. De toolbox is uitgezet bij de actieve ringartsen, vechtsportbonden en andere belanghebbenden in de vechtsportsector in Nederland. Zij zullen het dit in de praktijk gaan gebruiken. De VA zal toezichthouden of dit daadwerkelijk gebeurt.

De commissie Medisch en Gezond van de Nederlandse Vechtsportautoriteit gaat zich de komende tijd richten op een jaarlijkse bijscholing van ringartsen, de invoering van de jaarkeuring voor vechters, advies over het tegengaan van ‘weightcutting’, en andere medische zaken. Steeds met het doel om onze sport veiliger en gezonder te maken en houden.

Nieuwe coronamaatregelen: gevolgen voor vechtsport

geplaatst op 13-10-2020

De nieuwe maatregelen ter bestrijding van de coronacrisis hebben ook gevolgen voor de vechtsport.

Vacature stagiair (v/m) Nederlandse Vechtsportautoriteit (HBO/WO)

geplaatst op 07-10-2020

De VA is op zoek naar een enthousiaste stagiair (v/m) voor een meewerkstage en het uitvoeren van een onderzoek.