VA introduceert Toolbox ringartsen

De Nederlandse Vechtsportautoriteit heeft de Toolbox voor ringartsen gepresenteerd. Verschillende medische specialisten uit de VA-commissie Medisch en Gezond hebben zich gebogen over de medische aspecten voor het kickboksen, thaiboksen en MMA.

De toolbox is van belang om gezamenlijk, op een uniforme manier te werken aan een veilige, gezonde en goed gereguleerde vechtsportsector. De richtlijnen uit de toolbox zijn opgesteld in het belang van de gezondheid van de sporters. De toolbox is uitgezet bij de actieve ringartsen, vechtsportbonden en andere belanghebbenden in de vechtsportsector in Nederland. Zij zullen het dit in de praktijk gaan gebruiken. De VA zal toezichthouden of dit daadwerkelijk gebeurt.

De commissie Medisch en Gezond van de Nederlandse Vechtsportautoriteit gaat zich de komende tijd richten op een jaarlijkse bijscholing van ringartsen, de invoering van de jaarkeuring voor vechters, advies over het tegengaan van ‘weightcutting’, en andere medische zaken. Steeds met het doel om onze sport veiliger en gezonder te maken en houden.

Keurmerk vechtsportscholen moet 'cowboys' weren

geplaatst op 05-01-2021

Het platform Sport & Strategie brengt het Keurmerk Vechtsportautoriteit onder de aandacht

Nederland in lockdown: dit betekent het voor de vechtsport

geplaatst op 15-12-2020

De lockdown die door de regering is aangekondigd, leidt tot sluiting van alle sportscholen voor vijf weken.