VA in gesprek met minister: Sport houdt de weerstand op peil

Geplaatst op: 03-11-2020

Hoe langer sportfaciliteiten open kunnen blijven, des te beter het is voor de weerstand van de bevolking. Dit was de kernboodschap van de Vechtsportautoriteit en andere vertegenwoordigers van sportaanbieders in een gesprek met de minister van Sport op 26 oktober over de coronamaatregelen.

De VA was als lid van het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) uitgenodigd voor een virtuele bijeenkomst met de nieuwe sportminister, Tamara van Ark. Het POS vertegenwoordigt sporten die vaak net iets anders zijn georganiseerd: klimhallen, paardenmaneges, golfbanen en vechtsportscholen, bijvoorbeeld.

Vrouw in de ring

De regering overweegt aanscherping van de coronamaatregelen. Doel is om de zorg te ontlasten. De ziekenhuizen staan onder grote druk dankzij de nieuwe toestroom van coronapatiënten. Het uitgangspunt van de maatregelen is het terugdringen van (sociaal) verkeer. Ze willen dat mensen minder van en naar locaties reizen, en met elkaar in contact komen. Of op die locaties zelf veel of weinig mensen besmet raken, is niet de eerste overweging. Daarom ligt ook sluiting van musea, bibliotheken en sportscholen als optie op tafel.

De vertegenwoordigers van de sportaanbieders, waaronder de VA, begrijpen de noodzaak en respecteren de keuzes van de regering. Wel benadrukken zij dat het erg verstandig is de sportfaciliteiten zo lang mogelijk open te houden. Sport is een uitlaatklep die zorgt dat mensen mentaal in goeden doen blijven. Maar met sporten kunnen mensen tevens hun weerstand op peil houden. Als die weerstand afneemt, kan dat ook leiden tot extra druk op de zorg.

Ongeacht de beslissingen die deze week door de politiek worden genomen, blijft de VA zich inzetten om de vechtsportbranche gezond uit de coronacrisis te laten komen.

Keurmerk al na drie maanden een begrip in vechtsportland

geplaatst op 15-06-2021

Het Keurmerk Vechtsportautoriteit is in korte tijd een begrip geworden onder vechtsportschoolhouders.

Vechtsportschoolhouders moeten noodgrepen plegen om overeind te blijven

geplaatst op 11-06-2021

Bijna de helft van de vechtsportschoolhouders heeft eigen geld of geld van familie in de zaak gestoken om tijdens de corona...