VA-directeur Gamei treedt toe tot Nederlandse Sportraad

Geplaatst op: 16-03-2021

Op voordracht van minister van Ark (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en bij Koninklijk Besluit is VA-directeur Farid Gamei benoemd tot raadslid van de Nederlandse Sportraad.

De Nederlandse Sportraad geeft de regering adviezen over sport en bewegen en thema’s die ermee verband houden. Nu krijgt dus ook iemand met een vechtsportachtergrond een stem in het hoogste adviesorgaan van de regering op het gebied van sport.

Voorzitter Michael van Praag is verheugd met de komst van Farid Gamei: “Farid Gamei is met zijn kennis, ervaring en achtergrond als ex-topsporter een hele mooie aanvulling binnen de Nederlandse Sportraad. We kunnen de kennis en praktijkervaringen die Farid met zich meebrengt goed gebruiken bij ons nieuwe werkprogramma ‘Sport in het systeem’. Ik kijk enorm uit naar onze samenwerking.” 

De Nederlandse Sportraad heeft leden met kennis van en ervaring met topsport, breedtesport, bewegen, gehandicaptensport, evenementen, maar ook met verstand van bestuur, ondernemerschap, wetenschap en gezondheid. Het lidmaatschap is een eervolle functie die Gamei zal uitvoeren naast de werkzaamheden voor de Nederlandse Vechtsportautoriteit.

Belangrijke wetswijziging: wat betekent de WBTR voor de vechtsport?

geplaatst op 13-04-2021

De nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen geldt vanaf 1 juli 2021. Dit heeft gevolgen voor verenigingen en stichtingen.

Onderzoek onder vechtsportschoolhouders: laat je horen

geplaatst op 02-04-2021

Het Mulier Instituut onderzoekt de gevolgen van de coronacrisis voor de sport.