Sportschool buitenspel na schending coronamaatregel

De VA heeft een sportschool voor drie maanden buitengesloten van deelname aan vechtsportevenementen. Reden is een flagrante schending van de coronamaatregelen. De uitsluiting gaat in zodra dat de vechtsportevenementen in Nederland hervat worden.  
 
Ter bestrijding van de corona-pandemie heeft ook de vechtsportwereld haar verantwoordelijkheid genomen. Evenementen zijn afgelast en de sportscholen zijn gesloten. In afstemming met alle actieve bonden in Nederland zijn de coronamaatregelen vanuit het RIVM, de regering en sportkoepel NOC*NSF duidelijk gecommuniceerd aan de vechtsportsector. Hierbij is expliciet aangegeven dat ook georganiseerde buitentrainingen binnen onze sport in strijd zijn met het vereiste van 'social distancing', meer in het bijzonder het bewaren van de aanbevolen 1,5 meter afstand.  

De VA heeft helaas waargenomen dat een sportschool met meerdere leden actief is geweest in een 'full contact’ trainingssessie op het overvolle strand van Scheveningen, op zondag 22 maart 2020. Beelden hiervan waren te zien in o.a. het NOS Journaal, RTL Nieuws en Hart van Nederland. Door het negeren van de coronamaatregelen heeft deze sportschool haar leden, maar ook hun directe omgeving, blootgesteld aan het risico op besmetting met het coronavirus op een moment dat Nederland alles in het werk heeft gesteld de besmettingsgroei af te remmen. Tevens is hier de kickbokssport in diskrediet gebracht op nationale televisie. Dit is in strijd met artikel 8 van de Algemene gedragsregels full contact vechtsporten die van kracht zijn binnen onze sporten. 

De VA heeft de sportschool voor een periode van 3 maanden uitgesloten van deelname aan vechtsportevenementen in Nederland. De sanctie zal ingaan zodra de sportevenementen in Nederland weer worden hervat.

Opening sportscholen naar 1 juli: eindelijk weer perspectief

De VA is blij dat de regering heeft geluisterd naar de argumenten om de sportscholen eerder te heropenen.

VA Jaarverslag 2019 gepubliceerd

In het Jaarverslag 2019 is te lezen wat de VA afgelopen jaar heeft gedaan en bereikt.