Samen sterk: support je sportschool!

geplaatst op: 07-04-2020

De wereld, en dus ook de vechtsportwereld, bevindt zich in een benarde positie. Dankzij de coronapandemie is het onzekerheid troef. Sportschoolhouders hebben slapeloze nachten. Hoe gaan zij uit de crisis komen? Tijd voor een hart onder de riem!

Duizenden ondernemers en werknemers in de sportschoolsector gaan gebukt onder onzekerheid. De overheid heeft Het Noodloket geopend, een regeling voor ondernemers die getroffen worden door de maatregelen. Ook sportverenigingen en sportscholen kunnen via het noodloket van Economische Zaken een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,- euro ontvangen. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden. Meer hierover lees je op de website van de Rijksoverheid.

Deze tegemoetkoming lost de problemen natuurlijk niet op. Veel sportscholen vrezen een leegloop, en vragen zich af of ze deze episode wel gaan overleven. Logisch, want ook onder hun achterban leeft onzekerheid. Ook hun klanten moeten misschien, meer dan ooit, elk eurootje omdraaien. Maar er zijn ook positieve berichten, over klanten die er wél voor kunnen kiezen hun sportschool te blijven steunen en dat ook doen. Dat is hartverwarmend en willen wij graag aanmoedigen.

Matrix Fitness heeft een campagneclip opgenomen. Hierin roepen bekende sporters als Rico Verhoeven en Henk Grol mensen op om de sportscholen te blijven steunen, ook in deze moeilijke tijd. Dit is een sympathieke boodschap die wij graag helpen verspreiden.

Hopelijk trekt de oproep mensen over de streep die overwegen hun sportschoolabonnement (tijdelijk) op te zeggen. Het zou mooi zijn als wij hen kunnen overtuigen om het niet te doen en de overlevingskansen van hun gym te vergroten.

We nodigen iedereen van harte uit om deze boodschap verder te verspreiden!

Wij wensen iedereen sterkte in de komende tijd. Hopelijk zien we jullie weer snel in de sportschool!

Maak kennis met... Richard van Asdonck

geplaatst op 28-07-2020

De VA kent vijf commissies met adviseurs, maar wat voor mensen zitten daar eigenlijk in?

Advies over trainen technieken naar het hoofd met minderjarigen

geplaatst op 28-07-2020

De VA heeft een advies opgesteld voor het trainen rond technieken naar het hoofd met minderjarigen.