Samen in actie richting politiek: Laat #iedereenweersporten

Geplaatst op: 29-04-2021

Dit weekend worden door de regering beslissingen genomen over de heropening van sportscholen op 11 mei. De VA komt met sportkoepel NOC*NSF en het Platform Ondernemende Sportaanbieders op voor het belang van de vechtsportsector. Soms voor de schermen, soms achter de schermen. Het motto is nu: Iedereen weer sporten. En jij kan helpen!

De kracht van sport en bewegen wordt in de strijd tegen de pandemie nog steeds onvoldoende serieus genomen. Om sport maximaal op de kaart te zetten bij de regering wordt al maanden actie ondernomen op alle fronten. Vandaag wordt weer een stap extra gedaan.

Lobby: Naast het dagelijks contact met de directie sport van het ministerie van VWS, gaat er een ‘position paper’ naar alle partijen in de Tweede Kamer. De boodschap is: ‘Geef sport meer ruimte als onderdeel van de oplossing’. Daarin raken we alle onderdelen aan van trainen, wedstrijden, horeca, doorstroomactiviteiten etc.

Media: Er gaat een persbericht uit vanuit NOC*NSF. ‘Ruim een kwart van Nederlanders minder fit door coronacrisis’ met de nieuwste sportdeelnamecijfers. In het bericht zitten quotes van directeuren van sportbonden om deze sport breed boodschap uit te dragen.

Social media: NOC*NSF start vandaag een nieuwe social media campagne. Het motto: #iedereenweersporten

Gebruik je zelf Facebook, Twitter, Instagram of andere social media? Dan kan ook jij deze campagne ondersteunen. Draag de boodschap uit dat sport geen onderdeel is van het probleem, maar van de oplossing. Gebruik daarbij dan de hashtag #iedereenweersporten

Versoepeling voor sportscholen als aantal ziekenhuisopnames blijft dalen

geplaatst op 12-05-2021

De sportscholen mogen binnen publiek ontvangen en volwassenen mogen buiten in groepen trainen als het aantal ziekenhuisopnames kom

‘Gemeenten willen ook weten welke sportschool kwaliteit biedt’

geplaatst op 11-05-2021

Magazine Sport & Gemeente besteedde uitgebreid aandacht aan het Keurmerk Vechtsportautoriteit.