Protocol hervatting vechtsportevenementen per 1 juli

Geplaatst op: 01-07-2020

De mogelijkheid tot hervatting van vechtsportevenementen, aanvankelijk gepland voor 1 september 2020, is door de regering naar voren gehaald. Vanaf 1 juli 2020 kunnen er weer wedstrijden worden georganiseerd. Omdat de overheid nog altijd strenge voorwaarden hanteert, heeft de VA een evenementenprotocol opgesteld.

Het organiseren van evenementen moet gebeuren binnen de kaders die de overheid heeft vastgesteld, op basis van adviezen van het RIVM. Hiervoor heeft NOC*NSF een Protocol Verantwoord Sporten geformuleerd. De VA heeft dit vertaald binnen de kaders van de overheid naar een sportspecifiek protocol, in samenwerking met convenantpartners, promotors en ringartsen.

Promotors moeten aan de hand van dit document een eigen protocol uitwerken voor de evenementen die zij willen organiseren, op maat gemaakt voor hun locatie en situatie. Hierbij dienen de veiligheid van de sporters, de medewerkers en het publiek voorop te staan.  

De VA realiseert dat het met deze strenge maatregelen vanuit de overheid niet voor iedereen haalbaar zal zijn om momenteel al evenementen te organiseren. Wij roepen dan ook iedere organisator op om zelf op verantwoorde wijze een afweging te maken. Besef daarbij dat je een uithangbord bent van de vechtsportsector. Indien je je niet aan de eisen kunt houden, zal dit uitstralen op de volledige vechtsport. Wij adviseren dan ook organisatoren die twijfels hebben over de haalbaarheid te wachten tot een later moment, wanneer de kaders vanuit de overheid verder versoepeld zullen zijn.

Het Protocol vechtsportevenementen vind je hier.

Keurmerk al na drie maanden een begrip in vechtsportland

geplaatst op 15-06-2021

Het Keurmerk Vechtsportautoriteit is in korte tijd een begrip geworden onder vechtsportschoolhouders.

Vechtsportschoolhouders moeten noodgrepen plegen om overeind te blijven

geplaatst op 11-06-2021

Bijna de helft van de vechtsportschoolhouders heeft eigen geld of geld van familie in de zaak gestoken om tijdens de corona...