Procedure Fightpassport verbeterd: voortaan meldt vechter zichzelf aan

Het inschrijven van vechters voor het Fightpassport is eenvoudiger gemaakt. Op grond van de eerste ervaringen is besloten dat vechters zichzelf voortaan aanmelden. Dus zonder tussenkomst van een bond.

Om te kunnen deelnemen aan wedstrijden, heeft een vechter een Fightpassport met een VA-nummer nodig. Hiervoor moet de vechter zichzelf inschrijven. De bonden zijn uit de procedure gehaald. Dit scheelt de bonden werk, voorkomt vertraging en geeft de vechter meer controle over zijn eigen Fightpassport. Uiteraard controleren de bonden en de VA wel of de gegevens die de vechter heeft ingevoerd kloppen.

Inschrijving voor het Fightpassport gaat niet meer via het Excel-document of inschrijfformulier. Dit kan HIER of via de button op de website van de VA onder het kopje ‘Fightpassport’.

LET OP! In verband met de privacywetgeving heeft elke vechter een eigen e-mailadres nodig. Het opgeven van een algemeen e-mailadres van een sportschool of management is dus niet mogelijk.

VA-nummer verplicht!

Vanaf nu gaan de VA en de bonden er strenger op toezien dat alle vechters echt staan ingeschreven, en een digitaal Fightpassport hebben. Sportschoolhouders, trainers en vechters die hier niet aan meewerken, worden uitgesloten van wedstrijden. De VA gaat controleren of elke sporter die een wedstrijd wil vechten, een VA-nummer heeft. Dit VA-nummer moet een vechter bij het aanmelden voor een evenement al in zijn/haar bezit hebben!

Al bij het aanmelden van een vechter voor een evenement moet het VA-nummer worden opgegeven bij de bond. De vechter moet zich rond de wedstrijden, en dus ook tijdens de weging, kunnen legitimeren. Zo kan de aanmelding worden gecontroleerd door de bond. Vechters (of hun begeleiders) moeten dit VA-nummer altijd bij de hand hebben. Voor de inschrijving voor het Fightpassport is de sporter dus voortaan zelf verantwoordelijk.

LET OP: het digitale Fightpassport fungeert als overkoepelende database en systeem en staat los van het lidmaatschap aan de sportbond

Bijeenkomst convenantpartners: Samen komen we verder

‘De Nederlandse vechtsportwereld maakt stappen vooruit, maar we hebben nog een lange weg te gaan,´ zei VA-bestuursvoorzitter Herbert Dekkers in zijn welkomstwoord bij de bijeenkomst van convenantpartners, deze week.

Lees meer

Storing Fightpassport.nl

De website Fightpassport.nl is door een storing offline geweest. Inmiddels werkt alles weer.

Lees meer
Meer nieuws
  • Over De Vechtsportautoriteit

    Over De Vechtsportautoriteit

    De Nederlandse Vechtsportautoriteit positioneert zich in een driehoek te midden van full contact vechtsportbonden, de overheid en de sporters zelf. De autoriteit draagt uiteindelijk....

    Lees meer