Nieuwe coronamaatregelen: gevolgen voor vechtsport

Geplaatst op: 13-10-2020

Dit artikel is aangepast op 14 oktober 20:15 uur

De regering maakte dinsdagavond nieuwe corona-maatregelen bekend die ook de vechtsport raken. Ze gaan woensdag 14 oktober om 22:00 uur in en gelden voor vier weken.

De sportscholen blijven open. De jeugd mag in groepen blijven trainen. Volwassenen mogen met een maximum van dertig personen per ruimte trainen. Zij moeten de anderhalve meter afstand weer gaan respecteren. Dat laatste geldt ook voor personal training. Sparren en 'padsen' is voor volwassenen dus voorlopig niet mogelijk. Topsporters mogen op aangewezen topsportlocaties blijven trainen. Wedstrijden zijn voorlopig verboden voor zowel amateurs als professionals.

Over twee weken wordt bepaald of de maatregelen worden verlengd, aangescherpt of afgezwakt. In hoofdlijnen staan de maatregelen hier. Het aangepaste sportprotocol van NOC*NSF staat hier. Veel gestelde vragen over de sportmaatregelen en de antwoorden staan hier. De VA heeft de protocollen voor trainingen en evenementen aangepast.

Topsportlocaties
De regering heeft bepaald dat training van een selecte groep topsporters onder voorwaarden en op goedgekeurde locaties mogelijk is. Voor de vechtsport heeft sportkoepel NOC*NSF dit beperkt tot sporters uit de top 8 van UFC, Bellator, OneFC en Glory. De aanvraag voor de status van topsportlocatie voor de vechtsport wordt gecoördineerd door de VA, en beoordeeld door NOC*NSF. Locaties die erkenning willen aanvragen moeten voor 20 oktober 2020 contact opnemen met de VA via info@vechtsportautoriteit.nl

 

Keurmerk al na drie maanden een begrip in vechtsportland

geplaatst op 15-06-2021

Het Keurmerk Vechtsportautoriteit is in korte tijd een begrip geworden onder vechtsportschoolhouders.

Vechtsportschoolhouders moeten noodgrepen plegen om overeind te blijven

geplaatst op 11-06-2021

Bijna de helft van de vechtsportschoolhouders heeft eigen geld of geld van familie in de zaak gestoken om tijdens de corona...