Keurmerk Vechtsportautoriteit uitgelegd in korte animatie

geplaatst op: 11-09-2020

De VA heeft een animatie laten maken waarin kort en helder wordt uitgelegd wat het Keurmerk Vechtsportautoriteit is. In ongeveer anderhalve minuut vertellen we wat sportschoolhouders, gemeenten, sporters en hun ouders eraan hebben.

Goede vechtsportscholen zien de rotte appels uit de sector graag verdwijnen. Gemeenten waar vechtsportscholen actief zijn, willen weten wat voor vlees zij in de kuip hebben. Hiervoor is een nieuw instrument bedacht: het Keurmerk Vechtsportautoriteit. Dit wordt begin 2021 gelanceerd.

Een goed georganiseerde en veilige vechtsport begint bij de vechtsportscholen. Zij dragen de waarden van de vechtsport uit naar een breed publiek. Bovendien trainen zij de kampioenen van morgen. Ze zijn het fundament van de vechtsport. Nu nog mag iedereen zich trainer noemen en les geven. Hang een bokszak op in je schuur en noem jezelf sportschool: daar willen de vechtsportsector en gemeenten van af.

De sector heeft zelf aangegeven dat er behoefte is aan het bewaken van de kwaliteit met behulp van een keurmerk. Als antwoord hierop is het Keurmerk Vechtsportautoriteit in het leven geroepen. Het is een initiatief van de VA, gesteund door het ministerie van VWS, NOC*NSF Centrum Veilige Sport, en alle sportbonden die zich bezighouden met kickboksen, thaiboksen en mma in Nederland. Bij het ontwikkelen ervan zijn ook sportschoolhouders en deskundigen van gemeenten betrokken.

Meer informatie over het Keurmerk Vechtsportautoriteit vind je hier: vechtsportautoriteit.nl/keurmerk

Wil je optimaal op de hoogte blijven? Abonneer je dan op onze gratis maandelijkse nieuwsbrief!

Campagne: Blijf je stil of praat je erover?

geplaatst op 18-09-2020

Eén op de acht sporters heeft te maken met seksuele intimidatie of andere vormen van onaanvaardbaar gedrag. Dat kan absoluut niet.

Activiteiten VA in cijfers: bekijk ons dashboard!

geplaatst op 16-09-2020

Het dashboard geeft een indruk hoe de organisatie zich in drie jaar heeft ontwikkeld, en wat er gedaan wordt.