‘Eerste prijs ooit’ voor klokkenluider Hans Loeffen

Uit waardering voor zijn grote inzet voor een veilige sport heeft de Vechtsportautoriteit klokkenluider Hans Loeffen in het zonnetje gezet.

Toen Hans Loeffen, official van de World Full Contact Association, kennis kreeg van het feit dat een veroordeeld kindermisbruiker werkzaam was als jeugdtrainer op een karateschool, trok hij aan de bel. De betreffende persoon deed hierop echter aangifte tegen Loeffen wegens smaad en laster, en de zaak kwam afgelopen voorjaar voor de rechter.

Loeffen bepleitte in de rechtszaal dat hij de naam van de veroordeelde misbruiker op sociale media niet had genoemd om hem te belasteren, maar om mensen te waarschuwen, in het maatschappelijk belang. De rechter accepteerde het verweer van Loeffen dat hij het belang van kwetsbare kinderen voorop had gesteld, en concludeerde dat hij dat op verantwoorde wijze had gedaan.

Afgelopen week nam Hans Loeffen met vijftien anderen uit de vechtsportsector deel aan een cursusdag Vertrouwenscontactpersoon. Voor aanvang nam VA-manager Farid Gamei het woord: “Wij willen Hans bedanken voor zijn belangeloze en tomeloze inzet voor een veilige sportomgeving, die zich ook uit in Loeffens initiatief Not in my dojo. Als kleine blijk van waardering overhandigen wij hem daarom deze onderscheiding.”

Loeffen kreeg een symbolische trofee met opschrift ‘Klokkenluider voor de vechtsportsector’, gevolgd door een groot applaus. Zichtbaar verrast zei hij: “Dit is mijn eerste prijs ooit!”

Onderzoek onder vechtsportschoolhouders: laat je horen

geplaatst op 02-04-2021

Het Mulier Instituut onderzoekt de gevolgen van de coronacrisis voor de sport.

Voortaan eenmalige vechtersbijdrage bij inschrijving Fightpassport

geplaatst op 01-04-2021

Registratie van een nieuwe vechter in het Fightpassport kost voortaan eenmalig tien euro.