Bijeenkomst convenantpartners: Samen komen we verder

‘De Nederlandse vechtsportwereld maakt stappen vooruit, maar we hebben nog een lange weg te gaan,´ zei VA-bestuursvoorzitter Herbert Dekkers in zijn welkomstwoord bij de bijeenkomst van convenantpartners, deze week. Dat is een nuchtere constatering. Na afloop van de sessie met alle aangesloten bonden overheerste echter het optimisme. We komen echt verder door vaker de handen ineen te slaan, leek het overheersende gevoel.

Ongeveer twintig afgevaardigden van bonden die zich bezighouden met kickboksen, muay thaiboksen en mma in Nederland waren bijeengekomen in het auditorium van medisch centrum Acibadem in Amsterdam. Ze spraken met hun ‘concullega’s’ en de VA over de vraag welke zaken we gezamenlijk moeten regelen, en welke verantwoordelijkheden bij bonden of promotors horen te liggen.

Moeten we binnen elke sport met dezelfde sets (geüniformeerde) regels gaan werken? Wat zijn vereisten voor promotors die we via de VA en de bonden willen afdwingen? Wat zijn verstandige regels voor de bescherming van minderjarige sporters op evenementen, bijvoorbeeld rond fotograferen van wegingen en in kleedkamers?

De VA deed uit de doeken hoe het ervoor staat met het Keurmerk Vechtsportscholen, en welke aanvullingen op het Convenant 2020 men kan verwachten. Bovendien werden een Handreiking Aanpak Grensoverschrijdend Gedrag aangekondigd, en een gebruikersenquête over het Fightpassport.

Onderzoek onder vechtsportschoolhouders: laat je horen

geplaatst op 02-04-2021

Het Mulier Instituut onderzoekt de gevolgen van de coronacrisis voor de sport.

Voortaan eenmalige vechtersbijdrage bij inschrijving Fightpassport

geplaatst op 01-04-2021

Registratie van een nieuwe vechter in het Fightpassport kost voortaan eenmalig tien euro.