Amsterdam gaat jonge toptalenten vechtsport ondersteunen

geplaatst op: 04-09-2020

De gemeente Amsterdam gaat een aantal geselecteerde toptalenten uit de vechtsport ondersteunen. Zij kunnen gebruik maken van de bestaande topsportfaciliteiten in de stad. Er wordt geld vrijgemaakt om topsporters een wekelijks basispakket voor topsportondersteuning aan te bieden. Denk hierbij aan: medische ondersteuning door een sportarts of fysiotherapeut, begeleiding in krachttraining, voedingsschema’s en begeleiding bij de combinatie sport en onderwijs.

De gemeente ondersteunt al langer topsporttalent in de hoofdstad. Tot nu toe ging dit alleen naar sporters die zijn aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF. Steeds meer jongeren sporten echter buiten deze structuur, ook op topniveau. Ook in het kickboksen, thaiboksen en mma, die niet één centraal sportbond kennen. De gemeenteraad besloot onlangs dat ook deze jongeren ondersteund moeten worden als zijn de top willen halen.

Amsterdamse jonge topvechtsporters krijgen de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen in hun weg naar een internationaal topsportpodium. De organisatie Topsport Amsterdam zal het topsportprogramma voor de sporters uitwerken. De experts van Topsport Amsterdam zullen de ondersteuning vervolgens gaan doen. De topsporters worden geselecteerd door een onafhankelijke selectiecommissie. De Nederlandse Vechtsportautoriteit heeft in dit proces een adviserende en ondersteunende rol.

In deze brochure wordt toegelicht wat Topsport Amsterdam is en wat het topsportprogramma inhoudt waaraan de jonge topsporter kan deelnemen. Het aanmeldformulier kan worden opgevraagd bij topsporttalentenfonds@topsportamsterdam.nl

De VA gaat dit programma actief onder de aandacht brengen bij anderen gemeenten, en hen aanmoedigen om zelf ook lokale topsporttalenten in de vechtsport te ondersteunen op weg naar de top.

Campagne: Blijf je stil of praat je erover?

geplaatst op 18-09-2020

Eén op de acht sporters heeft te maken met seksuele intimidatie of andere vormen van onaanvaardbaar gedrag. Dat kan absoluut niet.

Activiteiten VA in cijfers: bekijk ons dashboard!

geplaatst op 16-09-2020

Het dashboard geeft een indruk hoe de organisatie zich in drie jaar heeft ontwikkeld, en wat er gedaan wordt.