Amsterdam gaat jonge toptalenten vechtsport ondersteunen

Geplaatst op: 04-09-2020

De gemeente Amsterdam gaat een aantal geselecteerde toptalenten uit de vechtsport ondersteunen. Zij kunnen gebruik maken van de bestaande topsportfaciliteiten in de stad. Er wordt geld vrijgemaakt om topsporters een wekelijks basispakket voor topsportondersteuning aan te bieden. Denk hierbij aan: medische ondersteuning door een sportarts of fysiotherapeut, begeleiding in krachttraining, voedingsschema’s en begeleiding bij de combinatie sport en onderwijs.

De gemeente ondersteunt al langer topsporttalent in de hoofdstad. Tot nu toe ging dit alleen naar sporters die zijn aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF. Steeds meer jongeren sporten echter buiten deze structuur, ook op topniveau. Ook in het kickboksen, thaiboksen en mma, die niet één centraal sportbond kennen. De gemeenteraad besloot onlangs dat ook deze jongeren ondersteund moeten worden als zijn de top willen halen.

Amsterdamse jonge topvechtsporters krijgen de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen in hun weg naar een internationaal topsportpodium. De organisatie Topsport Amsterdam zal het topsportprogramma voor de sporters uitwerken. De experts van Topsport Amsterdam zullen de ondersteuning vervolgens gaan doen. De topsporters worden geselecteerd door een onafhankelijke selectiecommissie. De Nederlandse Vechtsportautoriteit heeft in dit proces een adviserende en ondersteunende rol.

In deze brochure wordt toegelicht wat Topsport Amsterdam is en wat het topsportprogramma inhoudt waaraan de jonge topsporter kan deelnemen. Het aanmeldformulier kan worden opgevraagd bij topsporttalentenfonds@topsportamsterdam.nl

De VA gaat dit programma actief onder de aandacht brengen bij anderen gemeenten, en hen aanmoedigen om zelf ook lokale topsporttalenten in de vechtsport te ondersteunen op weg naar de top.

Versoepeling voor sportscholen als aantal ziekenhuisopnames blijft dalen

geplaatst op 12-05-2021

De sportscholen mogen binnen publiek ontvangen en volwassenen mogen buiten in groepen trainen als het aantal ziekenhuisopnames kom

‘Gemeenten willen ook weten welke sportschool kwaliteit biedt’

geplaatst op 11-05-2021

Magazine Sport & Gemeente besteedde uitgebreid aandacht aan het Keurmerk Vechtsportautoriteit.