Aansprakelijkheidsverzekering voor sportschoolhouders

Geplaatst op: 31-03-2021

Een van de vereisten van het Keurmerk Vechtsportautoriteit is een aansprakelijkheidsverzekering voor de sportschool. De meeste sportscholen hebben dit al geregeld. Sportscholen die nog op zoek zijn naar een verzekeringsmaatschappij, wijzen wij graag op Everion.

Everion biedt dekking tegen aansprakelijkheid voor activiteiten in het kader van full-contact vechtsporten zoals kickboksen, thaiboksen en mma. Daarbij krijgen sportscholen met een Keurmerk Vechtsportautoriteit, of die op het punt staan het Keurmerk te behalen, een uitgebreider pakket. Daarmee wordt bijvoorbeeld ook het aanbieden van lessen buiten de accommodatie gedekt.

Meer informatie is te vinden op deze website. De VA wijst op deze mogelijkheid omdat sommige sportschoolhouders aangeven moeite te hebben een verzekeraar te vinden. Lang niet alle verzekeraars verlenen immers hun diensten aan gyms die vechtsportlessen aanbieden.

De VA heeft geen directe of indirecte commerciële belangen in Everion, en krijgt geen vergoeding voor het direct of indirect aanbrengen van sportscholen.

Onderzoek onder vechtsportschoolhouders: laat je horen

geplaatst op 02-04-2021

Het Mulier Instituut onderzoekt de gevolgen van de coronacrisis voor de sport.

Voortaan eenmalige vechtersbijdrage bij inschrijving Fightpassport

geplaatst op 01-04-2021

Registratie van een nieuwe vechter in het Fightpassport kost voortaan eenmalig tien euro.