Nieuwe maatregelen ter bestrijding corona raken ook vechtsport

Geplaatst op 28 september 2020
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In reactie op het opleven van het coronavirus heeft de regering nieuwe maatregelen aangekondigd die ook de vechtsport raken. Vooral de evenementen komen verder onder druk te staan, omdat er voorlopig geen publiek wordt toegestaan.

(Bericht is geüpdatet op 29 september 9:00 uur)

Nederland is in enkele weken tijd een van de grootste coronabrandhaarden van West-Europa geworden. Dit leidt tot extra maatregelen. Deze zijn gepubliceerd op de website van de Rijksoverheid. Ze gingen in op dinsdag 29 september en gelden voor drie weken. Als ze succesvol zijn, kunnen ze over drie weken worden afgezwakt. Mocht het onvoldoende zijn, dan worden ze aangescherpt.

Voor evenementen is de komende tijd nog minder ruimte. Zo mag er helemaal geen publiek meer aanwezig zijn bij sportevenementen. Dit geldt zowel voor de amateur- als voor de profsport.

Trainingen op sportscholen vallen onder de uitzondering op de regel dat binnen niet meer dan 30 mensen in één ruimte bijeen mogen zijn. Sportscholen kunnen dus blijven trainen volgens het huidige trainingsprotocol. Sportkantines gaan verplicht drie weken dicht.

Naast de landelijke maatregelen heeft een aantal veiligheidsregio’s een aanvullend “dringend advies” geformuleerd. Het betreft Amsterdam-Amstelland, Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond en Brabant Zuidoost. Het advies luidt om in alle voor het publiek toegankelijke binnenruimten een mondkapje te dragen. Hieronder vallen ook sportscholen. De Vechtsportautoriteit acht dit advies voor vechtsportscholen tijdens trainingen praktisch niet opvolgbaar.

Het evenementenprotocol en het trainingsprotocol zijn inmiddels aangepast.

De VA verzoekt iedereen om tot die tijd geen contact op te nemen met vragen. Wij kunnen momenteel echt niet meer vertellen dan we hier publiceren. Bovendien heeft de VA alle tijd nodig voor o.a. het lobbywerk richting ‘Den Haag’ om het perspectief voor de vechtsportsector overeind te houden.

Hou onze website dus in de gaten voor updates. Wil je optimaal op de hoogte blijven, meld je dan ook aan voor onze Nieuwsbrief.